Haberler

Nijerya'da Boko Haram'la Mücadele

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın neden olduğu insani krizin etkilerini azaltmak için geçen yıl 2,6 milyar dolar harcandığı bildirildi.

Nijerya Haber Ajansına (NAN) göre, Nijerya Savunma Bakanı General Abayomi Olonisakin, "2016 yılında Boko Haram'ın neden olduğu insani krizle savaşta 2,6 milyar dolar harcandı. Boko Haram'a yönelik operasyonlarda örgütten kurtarılan bölgeleri görünce daha fazla paraya ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor." açıklamasında bulundu.

Olonisakin, bu paranın, Boko Haram'ın elinden kurtarılarak sığınma kamplarına yerleştirilenlere yiyecek, eğitim ve barınma desteği sağlanmasının yanı sıra "aşırılıkla" mücadele çalışmalarında da kullanıldığını söyledi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren örgüt, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başladı. Örgütün saldırıları ve çatışmalar nedeniyle en az 100 bin kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca kişinin yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title