Haberler

Nihat Özdemir: 3. Havalimanı İnşaatında Sorun Yok, 2018'de Açılacak

Güncelleme:

Bayramı, bir süredir hasta olan eşinin yanında geçirmek için dün İstanbul'dan Houston'a giden 3. Havalimanı inşaatı yapımcı firmalarından Limak Holding'in Başkanı Nihat Özdemir, "3. Havalimanı inşaatında sorun yok. 2018 Ocak ayında açılacak." dedi.

"3. HAVALİMANI 2018 OCAK'TA DEVREDE"

Nihat Özdemir, Atatürk Havalimanı'nda 3. Havalimanı inşaatı ile ilgili olarak çıkan haberleri değerlendirirken şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi havacılık sektörü Türkiye'nin coğrafi konumundan, hem de bizim sivil hava yollarımızın çok hızlı büyümesinden dolayı artık İstanbul dünyanın en büyük hub merkezlerinden birisi oldu. Biz inşallah 2018'in başında ocak ayında 90 milyon kapasiteli dünyanın en büyük terminali ile birlikte 3. Havalimanı'nı devreye alacağız. Çalışmalarımız hızla devam ediyor.

"KARINCA ORDUSU"

Sayın Cumhurbaşkanımız dünkü konuşmasında 'Havadan helikopterle dolaştığımda aşağıda bir karınca ordusu vardı.' dedi. O karınca ordusunun manası iş makineleriydi. Şu anda 5 binin üzerinde çalışanımız var. Bin 200 kamyon çalışıyor. 2 bine yakın iş makinesi çalışıyor. Hızla 2018'in başına bu havalimanını yetiştirmeye çalışıyoruz. Finansman konusunda da hiçbir sıkıntı yok. Finansman işlerinin tamamı çözüldü. Sorun yok zaten şu anda harcamaları köprü kredisi ile yapmaktayız. En kısa zamanda finansman anlaşmasını da yapacağız. Hem Türk çevre raporunu aldık, hem de uluslararası çevre raporunu aldık. Herhangi bir hukuksal dava konusu söz konusu değil. Hızla hedefe doğru ilerliyoruz.

"SORUN YOK"

Bazı maalesef spkülatif haberler oluyor. Danıştay'dan lehimize çıkan kararlar aleyhimizdeymiş gibi bazı gazetelerde haberler çıktı. Bunlar doğru değil. Gerekli açıklamaları yaptık. Sorun yok. Bu havalimanı Türkiye'nin, İstanbul'un bir ihtiyacı değil. Bence Avrupa'nın yakın coğrafyanın ihtiyacıdır. Bunun farkındayız. Houston'a gitmemin sebebi sağlıkla ilgili sevgili eşim biraz rahatsız. Onun yanına gidiyorum. Ramazan ayı çok yoğun geçti. Dolayısıyla gidemedim."

FB CEKETİMİ ASTIM

Limak Holding Başkanı Özdemir, Fenerbahçe'nin yaptığı transferler konusunda sorulan bir soruya ise, "Ben artık TFF Başkan Vekiliyim. Artık bağımsızım. Fenerbahçe ceketimi astım. Ama gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe çok iyi transferler yaptı. İnşallah uyumlu bir futbol oynayarak ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil ederler." yanıtını verdi.

İKRAMİYELER BU SABAH ÖDENMEYE BAŞLADI

Nihat Özdemir dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 2 bin 500 liralık ikramiyelerin bu sabahtan itibaren ödenmeye başladığını belirterek şunları söyledi:

"3. Havalimanı şantiyesini Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaret ettiler. Havadan helikopterle çalışmaları izlediler. Akşam iftarda çalışanlarımızla birlikte gayet güzel bir iftar programı yapıldı. Daha sonra yaptığı konuşmayla bize şevk ve moral verdi. Daha önce bitirmemiz için daha fazla çalışmamız gerektiğini bize ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız bize 'bayram öncesi çalışanlarınıza bir şey düşünüyor musunuz?' diye sordu. Kendisine fikrimizi söyledik ve açıklamasını da kendisinin yapmasını rica ettik. Bu müjdeyi çalışanlarımıza kendisi verdi. Bu sabahtan itibaren de 5 bin çalışanımıza 2 bin 500 lira ikramiye vermeye başladık. Şu anda 5 bin olan çalışanımızı 30 bin'e çıkaracağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Limak Holding Nihat Özdemir Fenerbahçe Türkiye Emlak Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500

Yorumlar (6)

NİHAT BEYE.:

HOUSTON''A SEVGİLİ EŞİNİZ İÇİN GİTMİŞSİNİZ. . . NİYE OK MEYDANI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİN DE TEDAVİ ETTİRMİYORSUNUZ SEVGİLİ EŞİNİZİ? SAĞLIKTA BÜYÜK ATLIMLAR YAPILDI YA TÜRKİYE DE. . . ALIN BİR MUAYENE SIRASI TELEFONDAN, GİDİN KONTROL ETTİRİN SEVGİLİ EŞİNİZİ NİHAT BEY. SSK VEYA BAĞKUR''UN YOK MU? VEYA İŞSİZLERİ BORÇLANDIRAN SİSTEMDEN DE YARARLANA BİLİRSİNİZ. EĞER GELİRİNİZ ASGARİ ÜCRETİN ÜÇ DE BİRİNDEN AZ İSE, DEVLET SİZİN YERİNİZE ÖDEMEYİ YAPIYOR NİHAT BEY. BUNLARDAN HABERİN YOK GALİBA?

3
8
yanıtYanıtla
aga:

hanı kendı bu ıkramıyeyı verdırmıstı adamlar zaten karar almıslar bu parayı verecekler yanı pes dıyorum artık

2
2
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

HAVUZUN ÖNDE GELENLERİNDEN. . BU İNSAN DEVLET İHALESİNDE FESAT KARIŞTIRMAKTAN YARGILANIYOR, NASIL TEKRAR İHALE ALIYOR ACABA. . . .

2
0
yanıtYanıtla
HELÄL OLSUN:

IYI BIRSEY 2500 VERDIYSENIZ ALLAHTA SIZE VERSIN TABI GERCEKSE ISCILER ADINA SIZLERE TESEKÜR EDERIZ DEVAMININ GELMESINI ISTERIZ

2
0
yanıtYanıtla
güçlü:

eser bırakan her kim olursa minnettar olur teşekkür ederiz çalışana hakkını vermeyi öğrendik doğrulukla bizler böyle biliyoruz

1
0
yanıtYanıtla
Mustafa Durmaz:

AGA@muhalifsiniz ama bari adam gibi yapın, CB ikarmiye verecekmisiniz diye sormuş adamlarda biz bu kadar düşünüyoruz siz açıklayın demişler, haberi iyi okuyun, okuduğunuzu anladıktan (yada anladığınızdan emin olduktan sonra) muhalefet ederseniz muhalefetin kalitesini yükseltmiş olursunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title