Haberler

Nihat Kazanhan Davasında Yargılanan Polisten Şoke Eden İtiraf

Güncelleme:

Şırnak'ta, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın öldürülmesi davasında yargılanan polislerden biri, "olayla ilgili delilleri amirlerinin isteğiyle gizlediklerini" söyledi.

12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın, 14 Ocak günü Cizre'de zırhlı polis aracından açılan ateşle öldürülmesine ilişkin olarak biri tutuklu 5 polisin yargılanmasına devam edildi. Evrensel gazetesinden Beyar Özalp'ın haberine göre, sanık polislerden H.V.,""Emirleri amirlerimizden aldığımız için tüm delilleri gizledik." dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN SEGBİS AÇIKLAMASI

Duruşmada, ifadelerin alınmasından önce konuşan Mahkeme Başkanı, baroların SEGBİS'i (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) eleştiren bir basın açıklaması yaptığını, SEGBİS'te yaşanan sorunları Adalet Bakanlığı yetkililerine ilettiğini, sorunun çözülmemesi halinde Bakanlığın adının kötüye çıkacağı uyarısında bulunduğunu belirtti.

"İLK OLARAK ŞAKAYLA TAŞ ATTILAR"

İfade veren tutuksuz sanık H.V, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek ek ifadesinde anlattığı gibi, çocukların ilk olarak kendilerine şakayla taş attığını ancak daha sonra olayı ciddiye alarak taş atmaya devam ettiklerini söyledi. H.V. şöyle devam etti:

"Biz de unsur amirimizin emriyle birer gaz attık. Amirimiz ikinci kez gaz atmamızı istedi. İkinci gazı ben atmadım ancak tutuklu sanık M.N.G., (aracın içinde olan) bana ait silahı alıp hedef gözetmeksizin çocuklara doğru ateş açtı. Bu esnada askeri araçlar da bölgeden geçiyordu ve o araçlardan da çocuklara gaz atıldı. Daha sonra bir çocuğun yere düşüp hastaneye götürüldüğünü gördük. Olay esnasında hiçbir şekilde yüzümü kapatmadım ve yürüyerek askeri karakola döndüm.

"GAZ FİŞEKLERİNİ KARAKOL BAHÇESİNDEKİ TAŞIN ALTINA SAKLADI"

Tutuklu sanık M.N.G. benden sonra geldi ve bazı gaz fişeklerini karakol bahçesindeki taşın altına sakladı. Daha sonra, unsur amirimizin aramasıyla 3 komiserimiz karakola geldi. Amirimiz olayı anlattı ve dinlenmek için tank taburuna döndük. Orada unsur amirimiz olayla ilgili görüntülerin olduğunu söyledi. Perşembe günü karakola gittik. Karakolda unsur amirimiz rütbelilerle birlikte bir odaya girip görüntüleri izledi. Odadan çıktıktan sonra, görüntülerin sorun teşkil etmediğini ve olayın kapanacağını söyledi. Bizlere daha sonra araç içindeki görüntülerin de olduğunu ve bunların Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiğini söyledi. Tutuklu sanık M.N.G. herhangi bir sorun olması halinde tüm gerçekleri anlatacağını ifade etti."

"AMİRLERİN TALİMATIYLA DELİLLERİ GİZLEDİK"

İfadesine devam eden H.V., tüm emirleri amirlerinden aldıklarını, yine amirlerin talimatıyla delilleri de gizlediklerini söyledi. H.V., "Emirleri amirlerimizden aldığımız için tüm delilleri gizledik. Ben silahımdaki fişekleri eksik vermiştim. Herhangi bir tutanak da imzalamadım. Daha sonra bu durumu amirlerime söylediğimde, 'Sen merak etme, biz senin yerine tutanak tutup imzaladık' dediler. Ve o tutanağa göre silahımdaki fişekler tamdı. Amirlerimiz tüm bunlardan dolayı herhangi bir sorun yaşamayacağımızı söylemişti" dedi.

"BEN SUÇU KABULLENECEĞİM DEDİ SONRA KONUŞMADI"

Olayın ardından tutuklu sanık M.N.G'nin 'bir sorun olursa ben suçu kabulleneceğim' dediğini ancak daha sonra konuşmadığını belirten H.V. "Ben de bu yüzden ilk ifademi değiştirerek o gün olanları anlattım" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adalet Bakanlığı Özalp Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (56)

Oylar HDP YE Mobil-ANDROID:

çocuk taş attidiye silahmi sıkılır pkk nin sucsuz olduğunu anlayacak Türkiye

32
13
yanıtYanıtla
kursadMobil-ANDROID:

sahip cikin lan veletlerinize doğurup dogurup saliyosunuz katil olan polis değil o çocuğun anasi babası sahip cikmazsiniz bnerde ne halt ediyor umurunuzda değil basina bisey gelse badem gozlu oluyor. gorsen yolda yürütmeye kiyamazsin acirsin polis araci geçince koca kaldirim tasini kaldirip atiyo küçükleri tas ortancalari molotof büyükleri silah atiyo boşuna atip tutmayin cocuklarinizi eyleme değil okula gonderim

1
41
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

12 yaşındaki cocuk niye taş atar annesi babası ne yapar hak etmiş ölmeyi bu yaşta taş atan yarın silah sıkar bir lafımda polise akpden sonra sizde nefret ettim

3
30
yanıtYanıtla
ŞırnakliMobil-ANDROID:

polis bizim canimiz

4
27
yanıtYanıtla
adam:

Hainler! Allah bilir daha kac olay böyle baskalarinin üstüne atilarak gecistirildi. Artik ordaki insanlarin isyanini anlamayan vicdansizdir.

25
5
yanıtYanıtla
FATMA BERLIN IZMIRmobilWeb@haberler.com:

Kiyamam ya oldurenlerin cani Cehenneme o bir cocuk benimde 12 yasinda oglum var ne aci Allah rahmet eylesin melek cocuk ailesinede sabir versin insallah

24
4
yanıtYanıtla
ÖzgürMobil-ANDROID:

işte polis.. Şeref yoksunu...

14
14
yanıtYanıtla
EÜEÜEÜEEE:

SALMAYIN ÇOCUKLARINIZI ALIŞTIRIYORSUNUZ TAŞ ATMAYA ÇOCUK GEBERİR GEBERMEZ BİRİ GÖTÜRDÜ. . . ALLAH APONUNDA HEPİNİZİNDE BELASINI VERSİN. . . İRANDA NE GÜZEL VERDİLER

9
19
yanıtYanıtla
Haydar Mobil-IOS:

Hain olanlar, o cocukları sokağa döküp devlete taş attirandir. Vatan haini Köpekler, Günahsız cocukların kanına giriyorsunuz

12
14
yanıtYanıtla
kara ali:

. . . lan düsman olsada öldürdügünüz bir cocuk!!! Allah belanizi versin, kendiniz siz insan zan edin.

19
7
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title