Haberler

Nihat Hatipoğlu Yanıtladı: Denize Girmek Orucu Bozar mı

Güncelleme:

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bir izleyicinin kendisine yönelttiği "Denize girmek orucu bozar mı?" sorusuna "Ağız ya da burun yoluyla su girmezse bozmaz" yanıtını verdi.

Ramazan boyunca ATV ekranlarında iftar ve sahur saatlerinde izleyici le buluşan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na "Denize girmek orucu bozar mı?" sorusu yöneltildi.

"YANLIŞLIKLA BİLE SU GİRERSE..."

Denize girmenin, havuzda yüzmenin, duş almanın orucu bozmayacağını belirten Nihat Hatipoğlu, "Suyun vücuda burun ya da ağız yoluyla girmesine engel olunması gerekiyor. Yanlışlıkla bile girerse mutlaka o orucu kaza etmek gerekir" dedi.

KIYAFETLERE DİKKAT

Ramazan ayında denize girenlerin giyim kuşamlarına dikkat etmeleri gerektiğini belirten ünlü ilahiyatçı, "Ordaki kıyafetimiz orucun, oruçlunun ruhuna uygun olmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Nihat Hatipoğlu Magazin Haberler

500

Yorumlar (2)

ulkesini seven:

Zaten oruclu kisinin havuzda isi ne . , oruclu insan. Bir ay boyunca nefsini terbiye etmekle , ibadetle mesgul olur Ramazanin fevzini yasamaya calisir . . Ramazandan sonra denize girerse girsin. . .

14
2
yanıtYanıtla
islam dini mushafta yazılandır:

bu mevsimlik işçi yine kafasını çıkardı delikten. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title