Haberler

Nihat Hatipoğlu'nun Vefat Eden Annesine Yazdığı Yazı

Güncelleme:

Hatipoğlu'nun annesinin ölümünden sonra kaleme aldığı yazı okuyanları duygulandırıyor.

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu annesinin ölümünü kaleme aldı. Annesi Muzaffer Hatipoğlu'nu kendi kıldırdığı cenaze namazıyla uğurlayan Hatipoğlu annesine olan sevgisini kelimelere döktü.

Sabah gazetesindeki yazısında Hatipoğlu, annesine böyle anlattı:

Annemi kaybettim... Aniden bizleri tüketti. Bizi öylesine bıraktı gitti. Her şey o kadar dağınık, o kadar karmaşık ki. Nereye baksam simasını görüyorum. Patiska gibi bembeyaz saçlarını, nurlu simasını ve tertemiz yüzünü. Dua sığınağımdı. Dert ortağımdı. Sıkıştığımda ilk aradığımdı. Velhasıl her şeyimdi.

BUZ GİBİYDİ

Ellerini öperdim, ayaklarını öperdim. Ama nedense yüzünü öpmeye kıyamazdım. Utanırdım. Uzun yıllar sonra dün ilk kez öptüm. Morgdaydı. Alnını, yanaklarını, soğuktu. Buz gibiydi. Sanki bana; beni öpme alnım soğuk dudakların üşümesin diyordu.

Şimdi oturduğu yerde oturuyorum. Başını koyduğu yastığı kokluyorum. Başına sardığı tülbenti... Her şey o kokuyor. Her şey anne kokuyor. Bundan sonra kime başvuracağım. Kime nazlanacağım bu yaşta. Kimden özel dua isteyeceğim. Kime bana 'Felak ve Nas oku' diyeceğim? Bilmiyorum.

KOCA EV BOMBOŞ KALDI

Koca ev bugün bomboştu. Sürekli uzandığı kanepeye yaklaştım. Sanki oradaydı. Dokundum ona. Yine gülümsedi.

Sanki bana, baban beni Medine'de bekliyor. Gitmem lazım diyordu. Ya ben diyecek oldum, seni de bekleyeceğiz diyordu.

ONUN İSTEDİĞİ OLDU

Rahmetli babam büyük hadis kitabı 'Süneni İbn­i Maceyi' Arapçadan Türkçeye tercüme edip yorumladığında sekiz sene boyunca ona büyük hazla hizmet etti. Emir yücelerden, başınız eğik. O'ndan gelene kabulüz. Rabden gelene razıyız. Gönül burkulur, göz yaşarır dil edebe eğilir. O'ndan geldik O'na gideceğiz. Hep arkamdan dua etsin diye ümit ederdim. Ama öyle olmadı, Onun istediği oldu. Arkasından dua edeceğim. Rabbim böyle istedi. Emrine amadeyiz elbette O'nun.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihat Hatipoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title