Haberler

Nihat Hatipoğlu'na "Rüyalar Çıkar mı" Sorusu

Güncelleme:

Canlı yayına bağlanan izleyici, "Annem, ölmüş ananesini rüyasında görmüş. Ona temmuz ayında öleceğini söylemiş." diyerek rüyaların çıkıp çıkmadığını sordu.

Canlı yayında Nihat Hatipoğlu'na arayan bir kişi gördüğü rüyayı anlatıp 'Rüyaların çıkıp çıkmadığını' sordu.

SEYİRCİNİN SORUS ŞÖYLEYDİ

Arayan kadın rüyasını şöyle anlattı: Annem ölmüş ananesini rüyasında görmüş. Rüyasında ona Temmuz ayında öleceğini söylemişler. Annem, ananesine kabir nasıl? Diye sormuş. Kabir çok kötü yavrum demiş ve biz üç kız kardeşiz bu rüyadan çok etkilendik. Annem abdestinde namazında elinden Kuran'ı düşmeyen, sürekli tesbih çeken bir insandır. Yani aslında rüyalara fazla tamah edilmez ama ben internette birkaç yerde okudum rüyada ölülerin söyledikleri doğru çıkar falan yazıyor.

NİHAT HATİOPLU'NUN CEVABI ŞÖYLE OLDU

Ananenizi mi görmüş? -Evet. Kendi ananesini ve annesini görmüş. İkisi yan yana yatıyorlar zaten. -Peki bir soru sorayım. Kendi ananesi veya diğer annesi nasıl insanlardı? -Onlarda abdestli namazlı hatta ananesi Yasin okuya okuya öldü. Yasin Suresini ezbere bilen bir insandı. İkisi de abdestinde namazında ellerinden Kuranı Kerim düşmeyen insanlardı. -Demek ki kabir onlar için değil, kabir onların gördüğü komşuları için kötüdür. Yani şimdi şöyle düşününüz: Bir mezarlık var tamam mı, mezarlıkta bin tane ölü var, herkes birbirinden haberdardır.

ÖLÜLERİN DE KADEMELERİ VARDIR

Tıpkı dünyadaki gibi; yaşantı yaşantı vardır. Bir apartman dairesinde kırk tane daire varsa her dairedeki yaşantı türlü türlü olabilir. Mezarda öyledir. Mezardakilerin bir kısmı azap çekiyordur; kötüdür mezarları. Onun yanındaki mezarı iyidir hatta o azap çekene üzülüyordur, halini görüyordur. Eğer iyi bir insan ölümden sonra görülmüşse yani ananeniz gibi dindar temiz bir insan görülmüşse, hak hukuka riayet eden biri görülmüşse, kul hakkıyla ölmemiş, merhametlidir işte görülürse ve kabri kötüdür kızım diyorsa; kötüler için kabir kötüdür demek istiyor. Komşularını görüyordur çünkü. Günah işleyenlerin nasıl azap çektiğini görüyordur. O uyarıyı o anlamda esas alın, yoksa görülenin kötü olduğunu göstermiyor bir, iki; temmuz ayı demiş yani bu herhangi bir temmuz olabilir, hiçbir anlamı olmayabilir. Çünkü hiçbir rüya bağlayıcı değildir. Ölülerde görülse, sağlar da görülse, tarihte belirtseler, günde belirtseler hiçbir mana ifade etmiyor, etmeyebilir, şeytanın vesvesesi olabilir, şeytanın bir oyunu olabilir, başka türlü şeyler olabilir. Yoksa illa ki temmuzda öleceğim diye bir şey yok. Rüyalar çıkar mı? Binde bir de olsa çıkma ihtimalleri var. Her an çıkma ihtimali var.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihat Hatipoğlu Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

cermikli:

Bu adam timarhanelik dini imani para

7
8
yanıtYanıtla
malakamobilWeb@haberler.com:

Para almadan ne yaparsın dinci hurafeci.müşrik iki yüzlü Emevi borazanı şarlatan.artık tv ye çıkma yeter

4
10
yanıtYanıtla
cemil6:

hocam sana ve rasim ozan kütahyaliya küfür etmek günahmidir??

5
7
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

yorum güzel de, oteline kaçak kat çıkmanın dinde yeri var mıdır? bir de bunu sorsaydınız. . .

10
2
yanıtYanıtla
ADAR:

YAZIK WALLA NEYINI KÖTULUYORSUNUZ ANLAMIYORUM HOCAMIZ NE GÜZEL DİNİNİ ANLATIYOR HOS SOHBET ALLAH RAZI OLSUN ONDAN

7
2
yanıtYanıtla
SAMSUN:

Nihat bey tüm bunları biliyorsun görüyorsun neticesini söylüyorsun yorumluyorsunda , şu kaçak kat olayı hakkındaki yorumun nedir. Herşey hakkaniyet sınırları çerçevesinde ise söylemler ile eylemleriniz birbirini tutmadığına göre, sen bu topluma örnek(yol gösterici)inandırıcı olabilirmisin. . ?

4
5
yanıtYanıtla
furucu tim:

ulan yarım akıllı malaka senin yaşın kadar ilim irfan okumuş biridir hoca. hırbo sen para almadan çalışırmısın.

5
2
yanıtYanıtla
vaybee..mobilWeb@haberler.com:

yorumlara bakıyorumda hep aynı zihniyet.. Ömründe camiye gitmemiş insanların yorumlar yada islamın tek doğrusu kendi seyhi sananların yorumu.. Size göre başörtülü eve hocada camiye kapansın. Onlar insan değilmi yemesin içmesin gezmesin konuşmasın öylemi... Abdest bilmeyen adam hocaya laf ediyor çok komik birde

5
2
yanıtYanıtla
cermikli:

Millet yeter artik kanmayin bu yalanci paraci dini kullananlara.

3
3
yanıtYanıtla
Hacibadik:

Olum adam senin ne paramı almiskinkonusuyosu. Adam dini kullanmiyo anlatıyor eleştiri yaparken de dikkat et

yanıt1
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title