Haberler

Niğde'ye 17 Milyon Lira Kop Desteği

Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresince küçük ölçekli sulama kapsamında Niğde iline 17 milyon lira aktarıldığı bildirildi.

Ak Parti Niğde Milletvekilleri Erdoğan Özegen ve Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, KOP kapsamındaki Niğde, Aksaray, Karaman ve Konya'dan oluşan illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri için Niğde'ye 17 milyon lira ödenek aktarıldığı belirtildi.

Özegen, kentte uygulanan KOP projeleri ile susuz tarım yapılan yörelerin sulu tarıma geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bununla beraber modern sulama tesisleri üreticinin hizmetine sunulmuştur. Yapılan bu çalışmaların neticesinde ilin ürün yelpazesinde büyük bir gelişme kaydedildi. Bu çerçevede yörelere özgü bulunan ürünler kendine yerel ölçekte pazar oluşturmak suretiyle üreticimizin yüzünü güldürmüştür. Niğde pazarında kendine yer bulan bu ürünler, KOP'un pazarlama ve finansman desteklemeleriyle ülke pazarına açılarak ilimizi markalaştıracak. Üreticimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Milletvekili Kavaklıoğlu ise Niğde'de suyun önemini her platformda dile getirdiklerini ve 2011 yılından bu yana KOP idaresinden ödenek geldiğini vurgulayarak, "2011 yılında 4 milyon 500 bin lira, 2012 yılında 8 milyon lira, 2013 yılında 12 milyon 875 bin lira, 2014 yılında 18 milyon 300 bin lira, 2015 yılında 23 bin 500 bin lira, 2016 yılında ise 17 milyon lira aldık. Son ödenekle ile birlikte KOP idaresinden aldığımız tutar 84 milyon 175 bin lira oldu. Bizler de ayrılan ödeneklerin bir kuruşunu heba etmeden üreticimizin hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk, olacağız. Ödeneğin ilimize hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Alpaslan Kavaklıoğlu AK Parti Konya Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title