Haberler

Niğde, Ulaştırma Alanında Dev Bir Yatırım Daha Kazanıyor

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Türkiye'nin en büyük karayolu projelerinden biri olan Niğde-Ankara otoyol projesinde geri sayımın başladığını söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran 2011 seçimleri öncesindeki Niğde mitinginde söz verdiği projeyle ilgili somut adımların atılmaya başlandığını ifade eden milletvekilleri, 342 kilometrelik dev projenin yaklaşık maliyetinin 2 milyar lira olduğunu belirttiler. 285 kilometre yol, 57 kilometre de bağlantı yolundan oluşacak toplam 342 kilometrelik otoyol projesinin kesin projesinin hazır olduğu bildirildi.

Hükümetin öncelikli projesinin kalkınmanın ve güçlü ekonominin en büyük dinamiğinin yol olduğunu vurgulayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Adana otoyolunun Kemerhisar ve Pozantı bağlantılarına son iki yıl içinde 1,7 milyar liralık harcama yapıldı, Türkiye'nin en kaliteli yollarından biri oldu. Şimdi Hükümetimiz Batıdan doğuya kesintisiz otoyol ağı kurmak için yatırım planı hazırladı. Avrupa'yı Kafkaslara, Ortadoğu'ya ve Orta Asya'ya bağlayan bir köprü konumunda olan Türkiye'de batıdan doğuya kesintisiz bir otoyol ağı kurmak hedefi var ve buna göre Niğde merkezi bir konuma gelecek. Önemli bir kavşak noktası olmanın heyecanı içerisindeyiz. Çünkü Edirne'den Habur'a uzanan otoyol projesinin en önemli ayağını da Ankara-Niğde otoyolu oluşturuyor. Ankara-Niğde arasında yüksek standartlı bir otoyolun inşasında somut adımlar atılmaya başlandı. Bu yol sadece Ankara-Niğde değil, bu yol Edirne'den başlıyor, İstanbul'dan, Ankara'dan geçip Niğde'ye ulaşıyor. Niğde'den Adana'ya, oradan Gaziantep, Şanlıurfa ve Habur'a varıyor. Yani Niğde ülkemizi boydan boya kat eden yolun önemli bir noktası olacak."

YÜKSEK PLANLAMA KURULU'NDA ONAY AŞAMASINDA

Niğde'nin bu projeyle adeta Avrupa'nın, Asya'nın, Ortadoğu'nun tüm yollarının kesişme noktası haline geleceğini ifade eden Kavaklıoğlu şunları söyledi:

"Projenin tamamlanmasıyla uluslararası bir yola ev sahipliği yapacağız. Ankara-Niğde otoyolunun yaklaşık maliyeti 2 milyar dolar. 285 kilometre otoyol. 57 kilometre de bağlantı yolu toplamda 342 kilometre yol yapılacak. Ankara-Niğde otoyolunun kesin projesi de hazır. Yüksek Planlama Kurulunun onayıyla da geri sayım başlayacak. Bu dev proje şimdiden Niğde'ye, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali

Yıldırım'a bu büyük projeden dolayı çok teşekkür ediyoruz."

Niğde'de AK Parti iktidarından önce sadece 54 kilometre yol yapıldığını kaydeden ve "2023 hedefimizde 15 bin km yeni bölünmüş yol hedefimiz var" diyen Kavaklıoğlu, Niğde'nin de bu hedeften fazlasıyla nasibi alacağını kaydetti. Öte yandan 342 km'lik Ankara-Niğde Otoyolunun ÇED Raporu hazırlama işinin Karayolları Genel Müdürlüğünce ihale edilmesinin planlandığı bildirildi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alpaslan Kavaklıoğlu Ak Parti Türkiye Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title