Haberler

Niğde Tarım Açık Cezaevine Yeni Et Kombinası

Niğde Tarım Açık Cezaevi'ne Yaptırılan Et Kombinası Törenle Açıldı.

Niğde Tarım Açık Cezaevi'ne yaptırılan et kombinası törenle açıldı.

Vali Alim Barut, açılışta yaptığı konuşmada, ceza evini gezerken, kendisini adeta bir sanayi tesisini geziyormuş gibi hissettiğini söyledi.

Ceza evindeki hükümlülerin rehabilitasyonu için çok güzel imkanlar sağlandığını belirten Barut, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle insana değer verildiğini hizmet edildiğini burada görerek, duyarak şahit olduk. Bu şekilde bir eserin meydana getirilmesi gerçekten kolay değildir. Başta Açık Cezaevi Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı olmak üzere tüm Niğdeliler olarak böyle bir eser meydana getirilmiş olması sebebiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bu gerçekten bir güzellik ve insana verilen değerin bir ifadesi. Bundan da gurur duymamak, zevk almamak mümkün değil."

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu da 1962 yılında kurulan Niğde Açık Cezaevi'nde 2 bin dekar alanda tarım, 300 dekar alanda ağaçlandırma, 117 dekar alanda bodur elma tesisi kurulduğunu belirterek, bunun yanı sıra 10 bin ekmek kapasiteli fırın, terzi atölyesi, demir, döşeme, mobilya atölyeleri, bin 400 adet büyükbaş ve bin 700 adet küçükbaş kapasiteli ahır ve mandıra bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık maliyeti 3 milyon lira olan kesimhane inşaatına 2009 yılının Nisan ayında başlandığını anımsatan Soylu, işyurdu ve hükümlülerin katkısıyla tesisin toplam 1 milyon 250 bin liraya mal edilerek geçen yıl Haziran ayında deneme kesimine başlandığını anlattı.

Soylu, kesimhanenin günlük 100 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olduğunu belirterek, tesisin 8 adet soğuk hava deposu ile Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlarının et ihtiyacını karşılayacak durumda olduğunu bildirdi.

- NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title