Haberler

Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Niğde 2015 yılı Temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Niğde 2015 yılı Temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, belde ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürleri'nin yanı sıra il genel meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, "Niğde'de o kadar güzellikler oldu ki bu güzellikler önümüzdeki 5 yılda meyvelerini vereceğini ve ilimizin insanını yarınlara çok daha güçlü taşıyacağı muhakkak. Hayal mesafesinde görünen konuların, ulaşılması çok güç sanılan konuların alındığı bir yıl oldu. 2015 yılı da artık bir hasat yılı olsun. Kuzey Toroslarda Bolkar bölgesi artık sona geldi. Yüksek Planlama kuruluna girdi. Endüstri bölgesi Emen ovasına hayat verecek, binlerce insana AŞ verecek. Onlarca sektörü peşine takıp sürükleyecek olan Endüstri bölgesi çalışmasıyla ilgili Enerji Bakanlığı olumlu görüş verdi ve Bilim Sanayi Bakanlığı yarın bir gün bir toplantı yapıp Enerji İhtisas bölgesi kurulumunu Bakanlar kuruluna gönderecek yani bu aşamaya geldi.

Niğde'nin Bor İlçesi Emen ovasında kurulması planlanan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili de konuşma yapan Vali Kılıç, "1100 megavat elektrik üretebilecek olan bir imkan. 1100 megavat Keban barajından fazla. İlk etapta 300 megavatla başlayacağız verilen kota o. Fevkalade güzel neticeleri peşinden getirecek" dedi.

Niğde'nin diğer projeleri ilgili konuşan Vali Kılıç, "Hava Alanı, Akara-Niğde otoyol, Kayseri-Niğde-Ulukışla-Karaman hızlı tren hatları Niğde'yi dünyanın her yerine kolay ulaşabilecek ve ulaşımın tüm alanında bir üs haline gelecek bir il. Bilen için, gören için önümüzdeki 5 yıl sonra bu ilin nerelere taşınacağını fark edebilen insanlar için çok önemli kararlar. İnşallah bu il tarihindeki haşmetine, geçmişindeki medeniyet taşıyan bir il konumunu yavaş yavaş adım adım yaklaşacak. Niğde'de bulunan tüm kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, belediye Başkanlarına, memurlara, basın mensuplarına çok teşekkür etmek lazım. Çünkü Niğde'de her kurumdan bir proje çıkıyor. Ahiler Kalkınma ajansının son toplantısında projeler açıklanıyor 5 ilin valisi var. Ben mahcup oldum. Çünkü hep bizim Niğde'nin projeleri vize almış, güzel projelerimiz onaylanmış" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmeddin Kılıç Faruk Akdoğan Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title