Haberler

Niğde'den Davutoğlu'na Tam Destek

AK Parti Niğde İl Başkanlığı, 1. Olağanüstü Büyük Kongre öncesi basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Niğde İl Başkanlığı, 1. Olağanüstü Büyük Kongre öncesi basın toplantısı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Burak Tunç, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, il ve ilçe yönetimleri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti'nin milletin umudu olarak doğduğunu belirterek, "Olağanüstü kongremizde, tarihimizde ilk defa milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olan genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bayrak yarışında emanet yeni ellere teslim edilecektir" dedi.

AK Parti'nin 27 Ağustos'ta Ankara'da 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni yapacağını hatırlatan Özdemir, "Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Ağustos günü açıkladığı gibi, kongremizde genel başkan adayımız Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. AK Parti milletin umudu olarak doğdu. Partimizi 2001'de kurduğumuzda ülkemiz her alanda mahrumiyetler ve krizler içindeydi. Milletimiz yokluklara, yolsuzluklara, yoksunluklara mahkum edilmişti. Biz milletin bize verdiği güç ile her bir soruna el attık. Bugüne dek başkalarının 'Yapılamaz' dediği bir çok büyük icraati gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık. Ülkemizin çehresini değiştirdik.Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda yeni bir kalkınma hamlesi başlattık. Üretim arttı, ihracatta rekorlar kırıldı. Yıllardır bitirilemeyen projeler bitti. Ekonomimiz büyüdü. Türkiye ilklerle tanıştı. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal desteklere kadar her alanda milletimizin refahını yükselttik. AK Parti olarak siyaseti güçlendirdik ve itibar kazandırdık. Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık. İnsan hakları ve özgürlükleri genişlettik. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreciyle, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını koruduk. Dünyada ülkemizi saygın, etkili ve güçlü bir konuma getirdik. Artık Türkiye yardım alan değil, yardım veren bir ülkedir. Türkiye bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurun yanındadır. Demokrasi, refah ve açıklık ilkelerimizle model olduk" şeklinde konuştu.

Özdemir konuşmasına şöyle devam etti:

"Başbakanımız ve genel başkanımızın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilmesi ile Yeni Türkiye'nin kapıları ardına kadar açılmıştır. 27 Ağustos'ta yapacağımız 1. olağanüstü büyük kongremiz ile yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. Türkiye, bu yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük bir hızla yükselecektir. Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. Ak Parti; birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye devam edecektir. 1. Olağanüstü Büyük Kongremizin partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, "2002 yılından başlayıp bu güne kadar gelen bir süreç var. Milletin bağrından çıkmış milletin partisi, ülkemizde, Niğde'mizde hep ilklerin altına imza atmış ve ülkemize, milletimize, insanımıza hizmet etmenin gayreti içerisinde olmuş. Düşünülemeyen, akla gelmeyen bir çok hizmetin altına imza atmış, başarılı olmuş ve bu başarının sonucu da ülkemizde yapılmış olan üç genel seçim ve üç tane yerel seçimde başarıyla oylarını artırarak bu seçimlerden çıktığı gibi yine aynı zamanda 2 ayrı referandum sonuçlarından da yüzünün akı ile çıkmış bir parti. Yine 10 Ağustosta referandum sonuçlarına göre milletimiz sandığa gitmesiyle birlikte ülkemiz milletimiz ilk kez halkımız tarafından Cumhurbaşkanını seçme muradına erdi. Bu seçim sonucunda da Genel Başkanımız Başbakanımız Sayın recep Tayip Erdoğan ülkemizin mimarı on ikinci Cumhurbaşkanı olarak milletimiz tarafından seçildi. Bu seçim sonuçlarının partimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığı makamında da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ülkemizde ilklerin altına imza atmaya devam edecektir diye düşünüyoruz. 27 Ağustos'ta yapılacak birinci olağan üstü kongremiz var. Bu kongremizde de partimizin ve teşkilatlarımızın, genel merkezimizin, merkez karar ve yürütme kurulumuzun ortak kararı ile şu anda mevcut Dış İşleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu Bey aday olarak tüm teşkilatlarımız ve Genel Merkezimiz tarafından gösterilmiştir" dedi.

Akdoğan, "Ahmet Davutoğlu ülkemizin ender yetiştirdiği başta ilim adamlarından bir tanesi. Dış politikalar uzmanı. Bu bağlamda kendisinin Profesör unvanı var. En son çalıştığı Üniversite Boğaziçi Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışırken, Başbakanımıza dış ilişkilerle ilgili danışmanlık yaparken daha sonra da Dış İşleri Bakanlığına Milletvekili olmadan atanmış ve daha sonra da 2011 yerel seçimlerinde de Konya Milletvekili olarak seçilmiş ve o günden bu güne kadar da Dış İşler bakanlığını başarı ile yürüten Sayın Ahmet Davutoğlu Genel Başkan adayımız. AK Partinin Genel Başkan adayı demek Başbakan demek. Dolayısı ile aday gösterilmiş. Elbette biz Genel Merkezimizin ve yine bölgemizin insanı olan Ahmet Davutoğlu'nun bu noktada teşkilatlar olarak arkasındayız. Belediye Başkanları olarak arkasındayız. Sayın Ahmet Davutoğlu Dış İşlerinde gösterdiği başarıyı ve performansı Başbakanlık ve Genel Başkanlık makamında göstereceğinden şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

Yeni kadronun Türkiye'yi uçuracağını söyleyen Akdoğan, "Güçlü bir Başbakan bir Genel Başkan ve güçlü bir Cumhurbaşkanı ile, Genel Başkanımızın, şu andaki mevcut genel başkanımızın ifadesi ile 'Biz Türkiye'yi uçururuz' demişlerdi. Önümüzdeki süreçte yeni Türkiye modeli ile Türkiye'yi hep beraber uçuracağız diye düşünüyor, ümit ediyorum. Bunun böyle olacağından şüphemiz yok. Güvenimiz ve inancımız tam. 27 Ağustos 2014'te yapılacak genel kurulun başta ülkemize, milletimize, devletimize, partimize ve bu genel kurulda görev alacak başta Genel Başkanımız Başbakanımız olmak üzere, Merkez Karar Yürütme ve Yönetim Kurulu üyelerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum. AK Partimize, Türkiye'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin ise, "Uzun yıllardır başarıyla yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı ile TBMM'de nitelikli ve seviyeli siyasetin en güzel örneklerinden birini veren Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, hem akademik alanda hem de devlet yönetiminde Türkiye'ye önemli hizmetleri olan birisidir"

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu gibi iş dünyasına uluslararası özgüven kazandırmış birinin, Başbakan olarak daha büyük katkıları olacağına eminim, Ülkemiz son 12 yılda siyasi ve ekonomik manada önemli kazanımlar elde etmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde kazanılan başarılarla insanlarımızın ve ülkemizin huzuru ve kalkınması hedeflenmiş ve bu hedeflere emin adımlarla ulaşılmıştır" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title