Haberler

Niğde'de Yamaç Paraşütü Büyük İlgi Gördü

Niğde'de hafta sonu sıra dışı bir etkinliğe imza atıldı.

Turizm Haftasının başlamasına 2 gün kala Niğde Sanat Severler Derneği tarafından organize edilen Yamaç Paraşütü (Tandem Uçuşu) büyük ilgi gördü.

Niğde Ak Medrese önünde toplanan yamaç paraşütü meraklıları araçlarla Göbekli Dağ mevkine giderek uçuş için sıralarının gelmesini beklediler. Teknik donanımların ve güvenlik önemlerinin dikkatlice alındığı etkinlikte uçmak isteyenlerin heyecanlı olduğu gözlemlendi.

Heyecan dolu bu uçuşu fotoğraflamak isteyen bazı Nifad üyeleri de uçuş anlarını fotoğraflamanın şansını elde etti. Kasaba Halkıda uçuşları ilgi ile izledi.

Niğde Sanatseverler Derneği Başkanı Nilgün Yayla "Birçok konuda Niğde'nin sahipsiz kaldığını şehrimizi tanıtmak adına da bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünerek bu etkinliği gerçekleştirme kararı aldık. Sazlıca Kasabası sınırlarında bulunan Göbekli Dağ Mevkiinde amatör anlamda uçuşlar yapıldığını öğrendiğimizde bunu profesyonel bir uçucu ile Niğde'de bulunan insanlarımızın yaşaması gerektiğini düşündük. Bu etkinlik Göbekli Dağda profesyonel anlamda gerçekleşen en büyük uçuş organizasyonu oldu. Katılımda ilk etapta 15 kişi ile gerçekleşti. Bu umut verici bir durum, Niğde'de yaşayan insanlar artık heyecan ve adrenalin için başka şehirlere gitme gereği duymayacaklar bu tür etkinlikleri Niğde'de gerçekleştirebilecekler" dedi.

İlk atlayışı Niğde Sanatseverler Derneği Başkanı Nilgün Yayla yaptı. Hazırlıklar esnasında heyecanlı görünen Yayla uçuş sonunda "Korkacak bir şey değilmiş ama gökyüzünden manzarayı seyretmek ve uçmanın verdiği o özgürlüğü hissetmek gerçekten muhteşem bir duygu idi. Burada bulunan heyecan tutkunu 15 arkadaşımızda benim yaşadığım mutluluğu yaşayacaklar. İnşallah ilerleyen günlerde bu etkinliklerimizi tekrarlayacağız. Bu arada bu etkinlik için yamaç paraşütü ekibini bulmamızda bize yardımcı olan Türk Hava Kurumu Niğde Şubesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Antalya'da 4 yıldır profesyonel yamaç paraşütü yaptığını ilk başta sportif olarak başladığı paraşütü şimdide yolcu olarak devam ettiriyorum ve Üniversite öğrencisi olduğunu belirten Seha Karaduman; Göbekli dağ bu uçuş için oldukça elverişli. Dağın her yönünden uçuş yapma şansı var rüzgarı uçuşa müsait. Burada amatör olarak uçuşların yapıldığını ben gelmeden önce söylemişlerdi. Şimdi bunu da teyit etmiş olduk. Bu alanda kalkış için yapılacak ufak düzenlemelerle yamaç paraşütü yapacak olanların tercih etmesi sağlana bilir. Araçla tepeye kadar çıkılıyor ama malzemeler ağır olduğu için taşıma güçlüğü var iyi bir çalışma yapılırsa Niğde'nin turizmine katkı sağlayacak önemli bir etkinlik alanı halini alabilir. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gündür uçuş gerçekleştiriyoruz. İnsanlar hem farklı bir etkinlik yaptılar hem de heyecan yaşadılar" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title