Haberler

Niğde'de Tuz Aranırken Petrol Bulundu

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Niğde'nin Badak bölgesinde tuz aranırken petrol bulunduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de geçen yıl doğalgaz aramada tüm zamanların en fazla sondaj metrajına ulaşıldığını belirterek, "Tespit ve arama çalışmaları sonucunda 2003-2015 Eylül ayı sonu itibarıyla 29,2 milyon ton ham petrol, 3,56 milyon ton petrol eş değeri doğalgaz elde edildi. Üretilebilir rezerv ise 2014 sonu itibarıyla 42,6 milyon tona ulaştı." dedi.

'HARIL HARIL PETROL ARAMIŞLAR'

Bakan Alaboyun, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu. Türkiye'de petrolle ilgili çok sayıda şehir efsanesi olduğunu belirten Alaboyun, "İngilizler jeolojik enstitüleri 1850'lerde kurmuş. Biz ise 1934'te kurduk. Yani 1850'de adamlar bizim toprağımızda harıl harıl petrol araştırmışlar" ifadelerini kullandı.

1048 KUYU AÇILDI

Alaboyun, yer altı kaynakları ve madenlerin oluşumunu jeolojik gerekçelerle açıklayarak, "Petrol ve doğalgaz aramada çok para harcadık ve harcıyoruz. Arama çabalarımız artarak sürecek. Niğde'nin Badak beldesinde MTA sondajla tuz ararken petrol çıktı. Böyle kusma yaptı. Araştırma yaptırdık. Oradaki petrolün ana kayaç olmadığı, başka yerden sızma olduğu söyleniyor." diye konuştu. Türkiye'nin petrol ve doğalgaz arama çabalarının artarak sürdüğüne işaret eden Alaboyun, 2003-2015 Eylül sonu itibarıyla bin 48 kuyu açıldığını aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ali Rıza Alaboyun Türkiye Eylül Niğde Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (55)

ahmet:

niye üretemiyorusn? obama abiniz izin vermiyomu

5
18
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

bu yalanlarla milleti sömürüyorlar millet acından ölüyor

8
11
yanıtYanıtla
68 liyiz:

Bi sükür etmeyi bilin ne acindan ölmesi

yanıt2
yanıt1
39 trakyalı:

gösterin ulan kuyuyu bedava çalışacam

13
3
yanıtYanıtla
GSMMobil-IOS:

Güzel memleketin heryeri petrol ALLAH hın lati lozan anlaşmasın yapanların üzerine olsun

11
3
yanıtYanıtla
Düşün:

Lan aptal yıllarca kandırıldın lozan lozan diye ne alaka lozan gerizekalı sen sözde tam bağımsız devlet kurmuşsun ama lozan engel miş gizli antlaşmaymış lan geri zekalı gizli antlaşmamı olurmuş gizli ise geçersizdir zaten gizli ise kayıt altına alınmamıştır zaten e ozaman gizlş olan birşeyin bizi bağlaması neden. Bu memleket bağımsız bir ülke olsaydı o petrol ordan çıkarılırdı kimsede birşey diyemez dışa bağımlılık kalmaz kalkınma sağlanır ele muhtaç olmazdık petrolümüzğn %90 ını ithal ediyoruz böyle bi salaklık olamaz. Hiç petrol yok denen bir ülkede bile o ülkeye yetecek kadar petrol var

yanıt2
yanıt1
derya deniz:

ne zaman bir yerde petrol bulundu haberi olsa TR de benzine mazota doğal gaza. . . tüpe zam gelir

6
7
yanıtYanıtla
salih:

Batılı güçler boşunamı pkk, ışid, cemaatler, milliyetçi bazı ocakları destekliyorlar? maksat ülkeyi kutuplaştırıp yönetimi almak, kimin umrunda sen türk olmuşsun, kürt olmuşsun. . para para para. . yeraltı madenlerinde gözleri var.

10
2
yanıtYanıtla
ERDEM3401:

Yuce rabbimiz dunyayi yaratirken herseyi dusunmus yerin altini butun ihtiyaclarimizla donatmis ne kadar şukretsek azdir

11
1
yanıtYanıtla
ERDEM3401:

Kardes dusunmus derken bizim gibi dusunme manasinda demedim o kalbimi iyi bilir ne demek istedigimi ALLAHI tum noksan sifatlardan tenzih ederim

yanıt2
yanıt0
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title