Haberler

Niğde'de Sendikalar Mahkemelik Oldu

Niğde Sağlık Sen yetkililerine yaptığı hakaretler sonucu SES Temsilcisi Yılmaz Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

2010 yılında Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Banka promosyon sözleşmesinden sonra Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcisi Yılmaz Yıldız yaptığı açıklamalarda, Sağlık Sen yetkililerine yaptığı hakaret sonrası Sağlık Sen yetkilileri de SES temsilcisi Yılmaz Yıldız'a hakaret davası açtı.

Davanın Niğde Adliyesi 3. Asliye Ceza mahkemesindeki 2. duruşması öncesinde Adliye önünde açıklamada bulunan SES Temsilcisi Yılmaz Yıldız, basın açıklaması yaptı.

Güvenlik güçleri tarafından önce izin verilmeyen fakat kısa süreli yaşanan gerginlik sonucu izin verilen Niğde Adliyesi önündeki basın açıklamasında konuşan Yıldız; "iş kolumuzda yetkili sendika Sağlık Sen İşveren Vekili Sağlık Müdürlüğü, ilgili banka üzerinden 5 yıllık banka promosyon şartnamesi düzenlenmiştir. Bu sözleşmenin 13. Maddesi 15 Kasım'dan sonra kuruma gelenlerin banka promosyon hakkından yararlanamayacağını hüküm altına alınmıştır. Sağlık Sen'in bu tutumu sonucunda sağlık emekçileri mağdur edilmiştir. Bu durum iş yerlerinde ve kamuoyunda tarafımızdan teşhir edildiği için malum güç odakları sendikamızla ve kadrolarımızla, iş yeri temsilcilerimizle bilinçli olarak uğraşmaya başlamışlardır. Ses Niğde Temsilciliği olarak kuruma 15 Kasım 2010 tarihinden sonra gelenlerin banka promosyonu alabilmeleri için uzunca bir süre adli ve idari eylemsellikler içinde olduk ve Kazananlar her zaman mücadele edenler olmuştur. Sonuçta sağlık çalışanlarımız promosyon ücretlerini almışlardır" diye konuştu.

İnsan Hakları Dernek Başkanı Av. Öztürk Türkdoğan ile SES Genel Merkez Sekreteri MYK Üyesi Hasan Kaldık'ın gözlemci olarak katılacağı dava öncesi yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Merkez MYK Üyesi Hasan Kaldık ise bir sendikanın sendikacılık yapma noktasında çalışanların yanında olması gerektiğini belirtti.

Kaldık; 2010 yılında 5 yıllık yapılan banka promosyon sözleşmesi gereği bu tarihten sonra ilimize gelen çalışanlara banka promosyonu verilmemesi maddesi bulunmaktaydı. Burada mağdur olan çalışanların mağduriyetleri giderek olanda kuşkusuz ki sendikalardır. Temsilciliğimiz yaptığı da bu haklı mücadeledir. Biz ülkemizin neresinde olursa olsun, hangi sendikaya bağlı olursa olsun kamu emekçilerinin haklarını savunuruz" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Yılmaz Yıldız Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title