Haberler

Niğde'de Polis Haftası Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü Niğde'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında dün Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı ve resmi geçit töreni düzenlendi.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtına Çelenk konulmasıyla devam eden programda Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İl Emniyet Müdürü Kurt; "Güvenliği güç olarak değil, topluma güven vererek ve hizmet sunarak sağlayan, gücünü yasalardan ve içinde yaşadığı toplumdan alan polisimiz, çağdaş polislik anlayışı çerçevesinde, sorumluluk bilinci içerisinde suç ve suçlularla mücadelesini fedakarlıkla, azimle ve sebatla sürdürmektedir" dedi.

"İlkemiz; dürüst, tarafsız, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı meslek etiği çerçevesinde, temelinde vatan ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürmektir" diyen İl Emniyet Müdürü Kurt; "Bu kapsamda terör örgütlerinin finans kaynağı olan uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, okul ve eğitim güvenliği önemli takip ettiğimiz öncelikli konularımızdır" şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Kurt; "Güvenli Okul Projesi", "Dar Bölge Uygulama Projesi", "Narkotim Projesi", "Olay Analiz ve Değerlendirme Projesi", "Motosikletli Polis Timleri Projesi" ile Niğde'mizin huzur ve güvenliğinin daha da iyileştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Yine bu kapsamda MOBESE sistemi çok kısa sürede hizmete sunulacak hale getirilmiş, araç gereç ihtiyacımız büyük ölçüde giderilmiş, fiziki mekan olarak yetersiz kalan İl Emniyet Müdürlüğü ile Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları yapımı işi gündemde bulunmaktadır" dedi.

Yeni İç Güvenlik yasasıyla suç ve suçluyla mücadelede kolluk kuvvetlerini daha etkin kılacak yeni düzenlemeler yapıldığına vurgu yapan İl Emniyet Müdürü Kurt, bu düzenlemelerden hiç kimsenin çekinmemesi ve rahatsız olmaması gerektiğini ifade ederek; "Zira Polis ne kadar güçlü ve etkin ise toplum da o kadar huzur ve güven vardır. Zira Polis vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalıştığından bunun için gereken yetki ve imkan ile donatılması gerekir. Verilen yetkilerin hiçbirisi bizim şahsi hak ve menfaatlerimiz için verilmemekte, insan merkezli bir yönetim anlayışında 'Herşey İnsan İçindir' düsturundan hareketle gerekli olan yetkidir" diye konuştu.

Güvenlik hizmetinin sadece toplumda suç işleyenlerin kontrol altına alınması ile ilgili olmadığına işaret eden İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, bundan öte güvenlik hizmetlerinde; vatandaşı esas alan, huzur ortamının tesis edilip korunmasını ilke edinen ve toplumu merkeze koyan bir anlayışın geliştirilmesi gerektiğini, temel dertlerinin suçum meydana gelmemesi olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürü Kurt; "Çağdaş Devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi; insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması, hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir Devlet için hayati öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür" dedi.

Daha sonra kortej yürüyüşü gerçekleşti. Resmi tören sonrasında kent meydanında katılımcılara ve vatandaşlara ikram verilmesi ile program sona erdi.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J.Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun ve Özgür Körükçü, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, PMYO Müdürü İsmail Koca, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Polis Haftası Kemal Kurt Ali İl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title