Haberler

Niğde'de Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı

Niğde Sungurbey Eğitim Kurumları öncülüğünde ve Niğdeli hayırseverler tarafından 200 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun temeli atıldı

Niğde Sungurbey Eğitim Kurumları öncülüğünde ve Niğdeli hayırseverler tarafından 200 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Aşağıkayabaşı Mahallesinde temel atma törenine, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve davetliler katıldı.

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi törende yaptığı konuşmada, bu dönemde Niğde'de en çok sıkıntı yaşadıkları konuların başında orta okul ve lise öğrencilerinin barınma sorunu olduğunu söyledi.

4+4+4 sistemi ile öğrenci sayısında artış yaşandığını bununla birlikte yurt ihtiyacının artığını vurgulayan Selvi, şöyle devam etti:

"Geçmişte 8 yıl kesintisiz eğitimle okuyan evlatlarımızdan birçoğu eğitime devam etmiyordu. Bu sebeple öğrenci sayımız daha azdı. 12 yıl zorunlu eğitimi getirdikten sora tabi ki okullarımız da daha çok öğrencimiz olacak. Biz de bunun yansımalarını siyasiler olarak hissediyoruz. Şu dönemde en çok zorlandığımız konu özellikle ortaokul ve liselerde yurt sorunu. Bu temeli atılan yurtla birlikte 9'uncu yurdumuz olacak. Devamı gelecek diye umut ediyoruz."

Sungurbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Korkmaz ise kalacak yer olmaması nedeniyle kaydını donduran öğrencilerin sayının arttığını belirterek, "Böyle bir hizmet bize nasip olduğu için gerçekten çok mutluyuz. Yurt inşaatında bu kadar aceleci olmamızın en büyük sebebi yer bulamayarak kaydını donduran öğrencilerimizin her geçen gün biraz daha artması oldu. Dilerim bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşmayız" dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından, kurban kesildi. Yurt yapımına destek veren hayırseverlere plaket taktim edildi. Tören alanında verilen yemek ile program sona erdi. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title