Haberler

Niğde'de Kişisel Temizlik ve Ergenlik Eğitimi

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ilçe ve köylerde kişisel temizlik ve ergenlik eğitimi verdi.

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ilçe ve köylerde kişisel temizlik ve ergenlik eğitimi verdi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Bilgehan Öztürk, yaptığı açıklamada, bulaşıcı olmayan hastalıklar programı ve kanser birimi sorumlusu Serpil Çaymaz, çocuk gelişim uzmanı Handan Cesur Çek ve ebeler Serap Yıldırım Polat ile Fatma Özel Özkan tarafından Çiftlik ilçesine bağlı Divarlı beldesi, Ovalıbağ köyü ve Çardak köylerinde kişisel temizlik ve ergenlikle ilgili eğitimler verildiğini ifade etti.

Temizlik ve düzen alışkanlığının en iyi edinildiği yerin aile ortamı olduğunu, ailedeki bireylerin temizliğe verdikleri önem ölçüsünde çocukta temizlik alışkanlığının geliştiğini belirten Öztürk, çocuktaki temizlik alışkanlığının neredeyse tamamının okul öncesi dönemde kökleşerek kalıcılık kazandığını ifade etti.

Bu alışkanlığın okul zamanında da devam ettiğine değinen Öztürk, şunları kaydetti:

"Çocuğa temizlik alışkanlığı kazandırmak çok kolaydır. Çocuğun kişilik gelişimi yeni oluştuğu için, söylenen her şeyi çok çabuk kavrar ve birkaç kez tekrar ettirilen davranışı alışkanlık haline getirmekte zorlanmaz. Çocuğa verilmesi gereken öncelikli temizlik alışanlığı, kişisel bakımla ilgili olmalıdır. Yani el-yüz, baş, vücut ve giysi temizliği. Sabah uyanır uyanmaz elini-yüzünü yıkamalı, yemeklerden önce ve sonra ellerini yıkamalı, tuvaletten önce ve sonra ellerini bol su ve sabunla yıkamalı, tuvaletten sonra genital bölgenin temizliğini yapmalı. Belli aralıklarla banyo yapmalı, kirlenen giysilerini değiştirmelidir."

Ergenlik döneminin çocukta, daha önceden olmayan birtakım değişikliklerin hem bedensel hem de ruhsal olarak ortaya çıkması olarak tanımlandığını ifade eden Öztürk, bu değişikliklerin çocuğun ileride nasıl bir erişkin olacağını belirleyecek olmasından dolayı bu dönemin insan hayatı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: Tevfik Işık - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Divarlı Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title