Haberler

Niğde'de İtfaiye Erlerine Eğitim Veriliyor

Türkiye'nin en donanımlı teşkilatları arasında yer alan Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçe ve beldelerde görev yapan itfaiye personellerine vereceği eğitimleri düzenlenen bir programla başlattı.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bölgesinde örnek teşkil edebilecek bir yapıya sahip olmasından dolayı vereceği eğitimlerde belde ve ilçe itfaiye personelinin deneyimli olmasını sağlıyor. Niğde Belediyesi İtfaiyesi şehir genelindeki itfaiye personelinin mesleğin gerekli bilgi ve donanımına sahip olması için elinden geleni yapıyor.

11 Araç, 2 İstasyon, 42 Personel

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Başkan Akdoğan Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak araç filosu ve personeliyle özellikle son yıllarda epeyce mesafe kat edildiğini söyledi. Akdoğan,"Şuan Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 11 araç, 2 istasyon ve 42 personelle yangınlara ve trafik kazalarına müdahale ediyoruz. "dedi.

Amacımız tam donanımlı itfaiye personeli

Başkan Akdoğan İtfaiye Müdürlüğü personelinin uzman itfaiyeci olmaları noktasında her türlü eğitim ve seminerlere katıldığını söylerken bu eğitimlerin kendilerinin tecrübe sahibi olmalarını sağladığını belirtti. Akdoğan " personelimiz edindiği tecrübelerini ilimizin hem kasabalarında hem de beldelerinde görev yapan itfaiye personellerine aktarma noktasında bir eğitim semineri verecek. Bugün startını verdiğimiz eğitimlerde il sağlık müdürümüz, il afet ve acil durum müdürlüğümüz, 112 çağrı merkezi müdürlerimizin vereceği yangın, ilk yardım ve çağrılarla ilgili eğitimlerle daha donanımlı bir itfaiye personeli yetiştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Başarı yüzdesinin artacağını düşünüyoruz

Başkan Akdoğan alınan eğitimler sayesinde itfaiye personelinin deneyim kazandığını ve bu deneyimler sonucu eğitim toplantılarının yapıldığının altını çizdi. Belediye Başkanı Akdoğan "İlimizin kasabalarından ve ilçe belediyelerinden davet ettiğimiz itfaiye erlerinin hem bilinçli hem de deneyimli hale getirilmesiyle ilgili eğitim toplantısı ve uygulama çalışmalarının startını verdik. Her belediyemizde yetişmiş bir ekip olursa inanıyorum ki başa gelebilecek herhangi bir trafik kazası yada yangında kurtarma operasyonlarının daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan bu çalışmayı uygun bulduk" ifadelerine değindi.

Eğitimler sayesinde Türkiye'de bir ilk olacağız

Yapılacak olan eğitimler çerçevesinde profesyonel bir itfaiye ekibi kurmayı amaçladıklarını belirten İtfaiye Müdürü Latif Boran, "2016 yılı içerisinde 4 ayrı konuda personellerimiz sertifika aldı. Bu sertifikaların üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği eğitime katılarak uzman itfaiyeci sertifikası aldık. Bizlerde bu çalışmalarımızı ilçeler ve beldelerimizde mesleğinin bilgilerine sahip, gerekli dökümanları kullanabilen kendini yetiştirmiş itfaiye personeli için eğitimlerimize başladık. Bu eğitimler sonunda Niğdemiz belki Türkiye'de tüm ilçe ve kasabalara kadar eğitim vermiş bir belediye olarak bir ilk olacak. Şuanda çok ciddi ilerlemelerde bulunmuş durumdayız. Belediye Başkanımıza yapmış olduğu her türlü destekten dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan eğitimler için düzenlenen programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şevki Türk, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan ve itfaiye personelleri katıldı.

Düzenlenecek eğitim seminerleri için Çamardı, Konaklı, Çiftlik, Orhanlı, Alay, Dündarlı, Bağlama ve Azatlı Belediyelerinden gelen itfaiye personelleri alacakları eğitimler için Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde hazır bulundu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Akdoğan Türkiye Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title