Haberler

Niğde'de "Güne Kahvaltıyla Başlıyoruz" Projesi

Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu Beldesindeki Dr.

Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu Beldesindeki Dr. Fatma Erol İlkokulu'nda "Güne Kahvaltıyla Başlıyoruz" projesi kapsamında öğrencilere kahvaltı verildi.

Okulun öğretmen ve öğrencileriyle kahvaltı yapılarak başlatılan programa Bor Kaymakamı Muammer Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak, Yusuf Tüfekçi, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak ve Çukurkuyu Belediye Başkanı Rüstem Tümen katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilerin kahvaltılarına eşlik eden Kaymakam Balcı, kahvaltı alışkanlığının öneminden bahsetti. Kahvaltı alışkanlığının erken yaşta edinilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Balcı, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu ve sağlıklı beslenmenin temelini oluşturduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de çocukların gelişim çağında kahvaltının önemine değinerek, kahvaltı yaparak okula gelen öğrencilerin daha başarılı olduklarını söyledi. Uzmanların öğrencilerin güne mutlaka kahvaltı yaparak başlamaları konusunda uyardıklarını belirten Ekinci, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize düzenli kahvaltı alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan bu projeye katkı sunanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kasabada düzenli kahvaltı alışkanlığının olmadığı gerçeğinden yola çıkarak böyle bir projeye başladıklarını belirten Okul Müdürü Bülent Alan, dört hafta sürecek olan projeden güzel sonuçlar çıkacağını ifade etti. Öğrencilerin kahvaltı ile görgü kurallarını da öğrendiklerini söyleyen Okul Müdürü Alan, "Güne Kahvaltıyla Başlıyoruz projemiz her hafta Perşembe günleri olmak üzerek 4 hafta boyunca uygulanacaktır. Projeden 167 öğrenci 12 personel yararlanacaktır. Projemize destek veren Belediye Başkanımıza, velilerimize ve okul aile birliğimize teşekkür ediyorum" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Ekinci Muammer Balcı Çukurkuyu Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title