Haberler

Niğde'de Bin 383 Adet Gıda İş Yeri Denetlendi

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ramazan ayının gelmesiyle iş yerlerin denetlemelerini sıkılaştırdı.

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ramazan ayının gelmesiyle iş yerlerin denetlemelerini sıkılaştırdı.

Denetlemelerle ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Murat Türkmen ramazan ayında denetimlerin artığını söyledi.

Müdür Türkmen, "Yıl boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla denetim ve kontrollerimiz riske dayalı, Bakanlık ve il yıllık kontrol planı çerçevesinde 1383 adet gıda iş yerini denetledi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından rutin denetimlerin yanı sıra yapılan ek denetim uygulamalarında, Niğde'mize özgü tahinli pide ve tüketiminin artış gösterdiği pide, ekmek, simit, tatlı üretim ve satış yerleri ile lokanta gibi toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırılmıştır. Yapılan denetimlerde, iş yerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol edilmekte olup iş yerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi verilmektedir." dedi.

Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemin alındığına değinen Türkmen, "Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmeleri, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmelerini hedeflediklerini belirterek; denetimlerin ramazan ayı boyunca devam ederek, bayram öncesinde özellikle şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üreten ve satan işletmeler üzerinde yoğunlaşacağını ifade etmiştir. Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekmektedir." diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Türkmen Niğde Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title