Haberler

Niğde'de 650 Arı Kovanı Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ile yürütülen "Arılı Kovan Projesi" kapsamında 25 arı yetiştiricisine 650 arı kovanı noter huzurunda çekilen kura ile dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ile yürütülen "Arılı Kovan Projesi" kapsamında 25 arı yetiştiricisine 650 arı kovanı noter huzurunda çekilen kura ile dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, yaptığı açıklamada, bu yıl yine arıcılık eylem planı kapsamında hazırlanan şartlara uygun başvuruları aldıkları ve noter huzurunda 650 arı kovanı dağıttıklarını söyledi.

Türkmen, 650 arı kovanını haziran ayının ilk haftasında dağıtmaya başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu dağıtacağımız arı kovanları için 141 başvuru var bunlardan 25 çiftçimize 26 arı kovanı vereceğiz. Başvuruya göre tüm ilçelerimize bir kontenjan verdik. Bu da her 5 başvuruya 1 kontenjan verdik. Bu dağıtacağımız arı kovanlarımızı tarım kredi kooperatifi üzerinden alarak yüzde 50 hibeli olarak dağıtacağız. Yüzde 50'lik kısmı İl Genel Meclis Başkanlığımız ve İl Özel İdaresi tarafından finanse ediliyor. İlimizde arıcılığın gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Murat Türkmen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title