Haberler

Niğde'de 3 Şehit Toprağa Verildi-1

Niğde'de 3 şehit toprağa verildiDARBE girişiminde şehit olan polis memurları 53 yaşındaki Kemal Tosun ile aynı soyadı taşıyan ancak akraba olmayan 44 yaşındaki Varol Tosun ve veteriner Ramazan Konuş, memleketleri Niğde'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Niğde'de 3 şehit toprağa verildi

DARBE girişiminde şehit olan polis memurları 53 yaşındaki Kemal Tosun ile aynı soyadı taşıyan ancak akraba olmayan 44 yaşındaki Varol Tosun ve veteriner Ramazan Konuş, memleketleri Niğde'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit polislerin cenazeleri, baba evlerinde helallik alınmasının ardından tören için Niğde Belediyesi Kent Meydanı'na getirildi. Cenazelerin gelişi sırasında 2 çocuk babası Varol Tosun'un ağabeyi Birol Tosun, 'Senin yerine ben öldürülseydim' diye feryat etti. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askeri ve mülki erkan, daire amirleri, şehitlerin ailesi, yakınları ve yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Ankara'da şehit olan Varol Tosun'un eşi Neşe Tosun, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Şehidin kızı Utku Tosun ise babasının fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eskortluk edecek ekipte yer alan ve açılan ateşte sırtından vurularak şehit olan trafik polisi 2 çocuk babası Kemal Tosun'un annesi ve yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Tabutun başındaki oğlunun fotoğrafını alarak bağrına basan anne Sebahat Tosun fenalık geçirdi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit polislerin cenazeleri Niğde Şehitliği'nde toprağa verildi.

BOR'DA DEFNEDİLDİ

Darbe girişiminde şehit olan sivillerden veteriner Ramazan Konuş'un cenazesi ise yakınları tarafından Niğde'nin Bor İlçesi'ne getirildi. Darbeye karşı olduğunu göstermek için sokağa çıkanlardan biri olan ve şehit olmadan önce dün saat 01.26'da Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan kalabalığın fotoğrafını çekerek "Bu gece milletin dirildiği gün olacak inşallah" notuyla paylaşan Ramazan Konuş'un naaşı, cenaze namazının kılınmasının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Niğde Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
title