Haberler

Niğde'de 23 Yaban Domuzu Öldürüldü

Güncelleme:

Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde arazilerdeki ürünlere zarar veren yaban domuzlarına yönelik başlatılan sürek avında 23 yaban domuzu öldürüldü.

Çamardı merkezi ile belde ve köylerde çiftçilerin yaban domuzlarının arazilerindeki ürünlerine zarar verdiği yönünde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gelen şikayetlerdeki artış nedeniyle yapılan araştırmada, bölgede yaban domuzu popülasyonunun arttığı belirlendi ve sürek avı kararı alındı. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınan izinle Niğde Avcılar Derneği üyeleri ve köylülerle birlikte 15 avcı ve 20 sürekçinin katıldığı avda, 2 günde 23 yaban domuzu öldürüldü.

Orman ve Su İşleri Müdürü Turgut Koçak, söz konusu köylerdeki sürek avı sonucunda özellikle mısır, ayçiçeği, nohut ve diğer tarımsal ürünlere zarar veren yabani domuzların öldürülmesinin sağlandığını ve yabani domuz popülasyonunun zarar eşiğini geçmesinin engellendiğini belirtti.

Sürek avının emniyet ve sağlık önlemlerinin alınarak yapıldığını ifade eden Koçak, "Çamardı ilçe merkezi, belde ve köylerdeki çiftçilerin yaban domuzlarının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar verdiklerini yönünde şikayetlerini, yazılı ve sözlü olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat ettiler. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne mücadele amaçlı sürek avı talepleri neticesinde görevlendirilen personellerin incelemesi üzerine zarar tespit çalışması yapıldı ve yaban domuzundaki popülasyonun artışı olduğu gözlendi. Bunun üzerine 2013-2014 Merkez Av Komisyonu Karalarının 11 ve 12'nci maddeleri gereğince, 15 avcı ve 20 sürekçi ile yaban domuzu avı gerçekleştirdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ile popülasyonları zarar verecek düzeyde artmış olan ve ekili tarım alanları ile sebze ve meyve bahçelerinde hasara neden oldukları tespit edilen yaban domuzlarının, mücadele amaçlı avlanabilmesi için ilgili mevzuat gereği gerekli izinler alınarak yabani domuz sürek avı planlanarak uygulandı. 2 gün süren sürek avında 23 yaban domuzu öldürüldü" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avcılar Çamardı Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title