Haberler

Niğde'de 112'yi Gereksiz Yere Arama Oranı Düştü

Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, 112 Acil Servis hattını arayanlar arasında 'Orası taksi durağı mı, lokanta mı, pastane mi?' gibi sorular soranların olduğunu belirterek "Bu tür gereksiz aramalar gün geçtikçe azalıyor. Eskiden yüzde 90'lardaydı, şimdi yüzde 60'a kadar düştü" dedi.

Yılmaz Yücel, acil durumlara müdahale etmekle görevli ambulansların, bazı vatandaşlar tarafından 'Taksi' gibi kullanıldığını söyledi. Müdür Yılmaz, baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetlerle ambulans çağıranların, gerçekten durumu ağır bir hastanın hayatını riske attığını unutmamasını istedi.

112 Acil Servis hizmetlerinde yaşanan sorunlar hakkında açıklama yapan Müdür Yücel şunları söyledi:

"İlimizde 112 acil sağlık hizmetleri, bir motorize ekibimizle beraber 19 istasyonumuzla hizmet vermektedir. Adı üzerinde 112 acil hizmetleri ama biz burada vatandaşın aradığı her hastaya gitmeye çalışıyoruz. 112 komutasındaki hekimimiz hastanın şikayetlerini dinliyor ve ambulans çıkartılıyor. Halkımızdan araçla veya taksiyle gelebilecek, durumu acil olmayan hastalar için mümkün olduğunca ambulans talebinde bulunmamalarını istiyoruz. Çünkü o an gerçekten o bölgede hayati tehlikesi olan bir hastaya ulaşmakta zorlanılıyor ve zaman kaybı oluyor. Bazı hastalıklarda dakikalarla veya saniyelerle yarışıyoruz. Durumu acil olan hasta belki başka bir yerde ikamet eden yakını olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımız, durumu acil olmadıkları müddetçe ambulans çağırmamalı, ambulansları taksi yerine kullanmamalıdır."

ALO ORASI PASTANE Mİ?

Müdür Yücel, 112'yi arayanlar arasında 'Orası taksi durağı mı, lokanta mı, pastane mi?' gibi sorular soranların da olduğunu ifade ederek "Bu tür gereksiz aramalar gün geçtikçe azalıyor. Eskiden yüzde 90'lardaydı, şimdi yüzde 60'a kadar düştü. Bundan dolayı halkımıza teşekkür ederim" diye konuştu. 2015 yılında 35 bin 500 vakaya müdahale edildiğini açıklayan Yücel, şöyle devam etti:

"Bir de Niğde Sağlık Müdürlüğü olarak kırsal ve kentsel ulaşım oranlarımız var. Kentsel dediğimiz, yani merkezdeki ambulansın vakaya ulaşma süresi 10 dakika olması lazım. Bu konuda yüzde 96 civarında başarı sağlandı. Kentselde de vakaya ulaşma vakti en az 30 dakika, burada da başarı oranı yüzde 96.5 olarak gerçekleşti." - Niğde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title