Haberler

Niğde'de 1 Ton Hamsi Ücretsiz Dağıtıldı

Niğde'de düzenlenen 4'üncü Hamsi Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Halayların çekilip horonların tepildiği şenlikte halka 1 ton hamsi dağıtıldı.

Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 4'üncü Hamsi Şenliği, Kent Ormanı'nda düzenlendi. Şenlik, soğuk havaya rağmen Niğdelilerden büyük ilgi gördü. Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde'de yaşayan Karadenizliler ve üniversite öğrencilerinin de katıldığı şenlikte dernek tarafından 1 ton ücretsiz hamsi dağıtıldı.

Renkli görüntülere sahne olan şenlikte dağıtılan hamsiler mangalda pişirilip yenirken, davul zurnayla halaylar çekilip kemençeyle horon tepildi. Dernek Başkanı Mustafa Uysal, şenliğe gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını ve bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi. Niğdelilerle bir araya gelip onlarla horon tepmekten çok mutlu olduklarını belirten Uysal, "Niğde Karadenizliler Derneği olarak şenliğe katılanlara teşekkür ediyoruz. Daha önceki hamsi şenliklerinde 500 kilo hamsi dağıtmıştık, bugün 1 ton hamsi alarak Niğdelilere, Niğdeli hemşerilerimize ve bize destek verenlere ikram ettik. Bundan büyük onur ve şeref duyuyoruz. Karadenizli olmakla Karadeniz'in havasını buraya getirmekle büyük bir zevk ve heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil İbrahim Yaşar İbrahim Taşkın Mustafa Uysal Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title