Haberler

Niğde'de 1 Milyon 500 Kişiye Sağlık Hizmeti Verildi

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, geçen yıl 1 milyon 500 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.

Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, geçen yıl 1 milyon 500 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 4 devlet hastanesi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

Geçen yıl ki verilere göre toplam 1 milyon 500 kişiye poliklinik hizmeti verdiklerini dile getiren Balcı, "744 yatak kapasitesi bulunan hastanelerde 143 uzman hekim görev yapmaktadır. 50 bin hastanın yatarak tedavisi gerçekleştirildi. Hastanelerde, 25 bin 300 ameliyat, 4 bin 150 doğum ve 500 anjiyo yapıldı" değerlendirmesini yaptı.

Çiftlik ilçesinin ise yeni ve modern devlet hastanesine kavuştuğunu ifade eden Balcı, şunları kaydetti:

"Ulukışla ve Bor ilçe hastanelerinde de yeni hastane inşaatları hızla devam etmektedir. Sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşması tıbbı ve teknik olarak gelişmesi tedavi sayılarının artmasına dolayısıyla vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun kamu hastanelerini tercih etmesine neden olmuştur. Niğde'yi sağlık merkezi haline getirmek, hastalarımızın tüm sağlık imkanlarından yararlanabilmelerini sağlamak ve il dışına sevkleri azaltmak adına pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Hastanenin yatak sayısı, yoğun bakım ve hizmet kapasitesinin değişik alanlarda artırılması ile her geçen gün daha çok hastaya hizmet verebilme imkanı sağlamaya çalışmaktayız."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Balcı Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title