Haberler

Niğde Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirdi

Niğde Belediyesi Şubay ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Niğde Belediyesi Şubay ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemle ilgili 9 maddenin karara bağlandığı toplantıda, Eski Sanayi Sitesinin Hıdırlık Mevki'ne taşınması ve yerine kültür sitesi ve park yapılmasıyla ilgili gündem maddesi, yeniden incelenip rapor hazırlanmak üzere İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Niğde Belediye Meclisinin 2016 yılı şubat ayı toplantısına Eski Sanayi Sitesinde faaliyetlerini sürdüren esnaf temsilcileri de katıldı. Eski Sanayi Sitesinin taşınmasıyla ilgili madde görüşülürken, bazı esnaf temsilcilerinin projeyle ilgili sorular yöneltmesi üzerine, konunun daha iyi anlaşılması için gündem maddesinin yeniden incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi onaylandı. Eski Sanayi Sitesinin Hıdırlık Mevki'ne taşınarak yerine kültür sitesi ve park yapılmasıyla ilgili konunun, tam olarak anlaşılması için sanayi sitesinden 10 kişilik bir heyet oluşturulmasını isteyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, projeyle ilgili olarak hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceğini ifade etti.

Maliye Bakanlığı'nın açıklamış olduğu 2016 yılı değerlendirme oranına göre bazı rüsum ve harç tarifelerinin yeniden düzenlenmesi konusu onaylandı. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün teklifi olan Niğde Belediyesi ile Niğde Kültür Eğitim Gelişim Sosyal Yardımlaşma Derneği arasındaki protokolde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi toplantısında Hıdırlık mevki 54 ada, 98 parselin Kayardı Bağları mevkinde yapılacak olan rekreasyon ve mesire alanı içerisinde bulunan arazi ile takas yapılması hususu da oy birliği ile kabul edildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gündemin dilek ve temenniler bölümünde, Kent Meydanının altındaki ücretsiz kapalı otoparkın bazı araç sahipleri tarafından uzun süreli kullanıldığı yönündeki şikayet üzerine, otoparktaki araçların 12 saatten fazla ücretsiz olarak park etmelerinin önlenmesi için girişimde bulunduklarını bildirdi.

Belediye Meclisinin bir sonraki toplantı tarihi 4 Mart 2016 olarak Belediye Meclis Üyeleri tarafından kararlaştırıldı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Akdoğan Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title