Haberler

Nigar Öğretmen Hobi Olarak Başladı, Profesyonel Okçu Oldu

ÇANAKKALE'de yaşayan ana sınıfı öğretmeni 47 yaşındaki Nigar Akın, oğlunu götürdüğü okçuluk kursuna hobi olarak başladı.

ÇANAKKALE'de yaşayan ana sınıfı öğretmeni 47 yaşındaki Nigar Akın, oğlunu götürdüğü okçuluk kursuna hobi olarak başladı. 2.5 yıl içinde bir Türkiye 3'üncülüğü ile bir Türkiye şampiyonluğu elde eden Akın, 12 - 18 Ocak'ta Samsun Tekkeköy TÜYAP Fuar alanında yapılacak Okçuluk Milli Takım seçmelerine katılacak. Nigar Akın, "Onu kurs zamanı beklerken ben de hobi olarak başladım. Çok zevkli bir spor, profesyonelliğe adım attırdı" dedi.

Çanakkale'de 18 Mart İlkokulu'nda ana sınıfı öğretmeni evli ve 2 çocuk annesi olan Nigar Akın, oğlu Onur Akın'ı 2.5 yıl önce Çanakkale Merkez Okçuluk Spor Kulübü'ne kaydetti. Bu sırada Nigar Akın da okçuluğa hobi olarak başladı. Geçen zamanda başarı gösteren Nigar Akın, Merkez Okçuluk Spor Kulübü adına Ekim 2015'te Antalya'da açık havada düzenlenen Veteranlar Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncülüğünü elde etti. Antalya'da 2016'da düzenlenen Mix Takım Türkiye Şampiyonası makaralı yay kategorisinde de Türkiye şampiyonu oldu.

MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE KATILACAK

Nigar Akın, Samsun'da Aralık 2016'da yapılan Türkiye Okçuluk Federasyonu Şampiyonası toplam 756 sporcu arasından kadınlar kategorisinde ilk 32'ye girip, 23'üncü sırayı elde ederek milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. Samsun'da yarın başlayıp 18 Ocak'a kadar sürecek seçmelerde yarışacak olan Nigar Akın, Milli Takıma seçilirse bu yıl 7 Mart'ta Fransa'da düzenlenecek Salon Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular arasında yer alacak.

Milli Takım seçmelerine oğlu Onur Akın ile aynı salonda hazırlanan Nigar Akın, haftanın 5 günü 3'er saat, Merkez Okçuluk Spor Kulübü antrenörü Tandoğu Yazıcı nezaretinde antrenmanlarını sürdürüyor.

"HOBİ OLARAK BAŞLADIM"

Oğlu sayesinde okçulukla tanıştığını söyleyen Nigar Akın, şunları söyledi:

"Oğlum 2.5 yıl önce bu spora başladı. Onu kurs zamanı beklerken ben de ilgi duymaya başladım. Beklerken sıkılıyordum. Yapabilir miyim yapamaz mıyım derken hocamız 'yapabilirsiniz' dedi. Öyle başladım. Çok zevkli bir spor. Hocama katkılarından dolayı teşekkür ederim. Hobi olarak başladım. Profesyonelliğe adım attırdı. Benim için büyük bir başarı oldu. Bu başarı da antrenör Tandoğan Yazıcı hocamın da payı çok büyük. İnşallah büyük bir azim ve başarı ile sonuçlanacak. Heyecanlıyım."

Geçen yıl veteranlar yarışmasında Türkiye 3'üncüsü olduğunu kaydeden Akın, "Bu yıl ise veteranlar Türkiye yarışmasında 1'inci olduk. Altın madalya aldık. Gelibolu salon yarışmasında da 1'inci oldum, altın madalya aldım. Daha sonra Samsun salon yarışmasına katıldık. Bu yarışmada Türkiye 23'üncüsü oldum. Bu benim için yaş grubumda büyük bir başarı. Milli takım seçmeleri için tekrar Samsun'a gideceğim. Umarım başarılı olurum. Umarım iyi bir derece elde ederim. Milli Takım'a girerim" diye konuştu.

ANNESİNİ TEŞVİK ETTİ

Okçuluk antrenmanlarına annesi Nigar Akın ile devam eden Onur Akın, bu sporu televizyonlarda görerek, izleyerek başladığını söyledi.

Tek başına çalışırken canı sıkıldığı için annesini de okçuluk kursları için teşvik ettiğini kaydeden Onur Akın, annesinin ilk başta istemediğini sonra ise başladığını belirtti.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onur Akın Tekkeköy Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title