Haberler

Nida Garipoğlu Yeniden Hakim Karşısına Çıktı

Haber.Bakırköy 4.Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut cinayeti davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında 'suçluyu kayırma" suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza"...

(özel GÖRÜNTÜLERLE YENİDEN)

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ

NİDA GARİPOĞLU YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Babası olduğu için ceza almadı

Haber: Cem TURSUN - İSTANBUL DHA

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut cinayeti davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında 'suçluyu kayırma" suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

"ADAM ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN DA CEZA ALMASINI TALEP EDİYORUZ"

Duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Nida Garipoğlu iki avukatı, Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut da avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte hazır bulundu. Duruşmada söz alan Rezan Epözdemir, baba Nida Garipoğlu'nun işlediği cinayet suçuna iştirak ettiğini belirterek "Bu nedenle sanığın adam öldürmek suçundan da ceza almasını talep ediyoruz" dedi. Rezan Epözdemir'in ardından mahkemenin ilk verdiği kararda direnmesini talep ettiğini söyleyen Nida Garipoğlu "Takdir yüce mahkemenindir" diye konuştu. Duruşma savcısı da mütalaasında sanık Nida Garipoğlu hakkında TCK'nın 283/1 maddesi uyarınca 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmasına ancak yine TCK'nın 283/3 de yer alan "Bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz" maddesinin uygulanmasını talep etti.

CEZA ALMADI

Karar için ara veren mahkeme heyeti, baba Nida Garipoğlu hakkında oğlunun cinayeti işlediği halde oğlu Cem Garipoğlu'nun yakalanmaktan kurtulması için kendisine imkan sağladığı anlaşılarak suçluyu kayırma suçunun sabit olduğu ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

YARGITAY BOZMUŞTU

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi Nida Garipoğlu hakkında daha önce verilen cinayeti iştirak suçundan beraat kararını onamış ancak "Suçluyu kayırmak" suçundan verilen beraat kararını ise bozarak yeniden yargılanmasına karar vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münevver Karabulut Cem Garipoğlu Bakırköy Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title