Haberler

    Neymar'dan Acı İtiraf

    Brezilyalı yıldız, ülke futbolunun geldiği durum ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

    Evsahipliği yaptığı 2014 FIFA Dünya Kupası'nda 4'üncü olan Brezilya'nın Barcelona'da oynayan yıldız ismi Neymar, Brezilya futbolunun Almanya ve İspanya'nın gerisine düştüğünü kabullenmek zorunda olduklarını ifade etti.

    FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ülkesindeki Globo televizyonuna konuşan Neymar, 2014 Dünya Kupası'nda sergiledikleri futbolun 10 üzerinden an fazla 7 edeceğini belirtti. Brezilya'nın geçmişindeki şaşaalı günlerin, başarı için yeterli olmadığını vurgulayan futbolcu, "Brezilya futbolu, Almanya ve İspanya'nın gerisinde kaldı. Arkalarına düştüğümüzü kabullenmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

    22 yaşındaki forvet oyuncusu, futbolun taktiksel boyutuyla ilgili çok fazla bilgisi olmasa da Brezilya Milli Takımı'nın belirli bir hata yapmadığını, başarısızlığın faturasını da teknik direktör Luiz Felipe Scolari'ye kesmenin doğru olmadığını vurguladı.

    Brezilyalı golcü, takımın yeterince antrenman yapmadığı iddialarının aksine "her şeylerini verdiklerini" söyledi ancak "Daha fazla antrenman yapabilirsiniz ama bazen o kadar da azimle çalışmazsınız. Brezilyalıların yaptığı da bu" sözleriyle antrenmanlarının Avrupa takımlarınınki kadar verimli olmadığını da itiraf etti.

    "Sambacılar", Dünya Kupası'nda Neymar'ın sakatlandığı çeyrek final mücadelesinde Kolombiya'yı 2-1 yenerek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde Almanya'ya 7-1, üçüncülük maçında ise Hollanda'ya 3-0 yenilen Brezilya, turnuvayı 4'üncü tamamlamıştı.

    Dünya Kupası sonrası görevden ayrılan Scolari'nin yerine gelecek Brezilya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü yarın açıklanacak. Takımın başına eski milli futbolcu Dunga'nın geçmesi bekleniyor.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Barcelona Almanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title