Haberler

Neyler ve Deflerle Manevi Yolculuğa Çıktılar

Küçükçekmece Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği ‘Edebiyat ve Kitap Günleri’ ile ’Neyler ve Defler’ tasavvuf müziği konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Küçükçekmece Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği 'Edebiyat ve Kitap Günleri' ile 'Neyler ve Defler' tasavvuf müziği konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Etkinlik alanını dolduran binlerce kişi, kitap stantlarına akın etti.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Edebiyat ve Kitap Günleri' ile 'Neyler ve Defler' tasavvuf müziği konseri yoğun ilgi gördü.

Sefaköy Metrobüs durağının yanında gerçekleşen kitap günlerinde 100 stantla 50 yayınevi ve 6 sahaf yer aldı. Kitap günlerine katılan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu da stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Kitap günlerinde ayrıca, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi öğrencileri de kaligrafi, çini, katı, ebru ve minyatür gibi dallarda hünerlerini sergiledi.

NEYLER VE DEFLER KONSERİ MEST ETTİ

Öğle başlayan etkinliğin akşamında ise 'Neyler ve Defler' isimli bir konser verildi. Aziz Hardal'ın kasidelerle eşlik ettiği Devr-i Bendir Perküsyon Orkestrası katılımcılardan büyük alkış aldı. Vatandaşları manevi bir yolculuğa çıkaran konserde tasavvuf müziğinin en güzel örnekleri icra edildi. Etkinlikte ayrıca, Meddah, Karagöz, Orta Oyunu, Kukla gibi geleneksel sahne sanatları da vatandaşlarla buluşturuldu.

3 Temmuz'a kadar sürecek etkinlikte, Halil Necipoğlu, Bekir Ünlüataer gibi isimler sahne alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title