Haberler

Newroz Olayları İle İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Güncelleme:

Batmanda 19 Mart günü kutlanan Newroz etkinliklerinde, yaşanan olaylar nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

Newroz olayları sonrası basın açıklaması

Batman Newroz Tertip Komitesi ve Milletvekili Akat Ata, önceki gün yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Ata, 'Birileri orada ölümlerin yaşanmasını istedi ancak bu çabaları boşa çıktı' dedi.

Batman Newroz Tertip Komitesi, önceki gün Newroz alanında yaşanan olayların ardından basın açıklaması yaptı.

Gülistan Caddesindeki açıklamaya, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP ve DBP yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.

Tertip Komitesi adına açıklama yapan HDP Batman İl Başkanı Abdulbari Karaağaç, yaşanan olayların provokasyon olduğuna işaret ederek, Vali Azmi Çelik ile Emniyet Müdürü Necati Denizci'ye seslendi; "Halka ve platforma saldırarak, gaz atarak, yaratılmak istenen bu provokasyonu açığa çıkarmak sizin görevinizdir. Özellikle de tüm Nevruz kitlesi tarafından görülen bu saldırı ve bu saldırıyı yapanları, 'sahneye direkt gaz atılmadı' bu yönde beyanatlar vererek işin içinden çıkamazsınız. Bu ilin ve bu ilde yaşayan tüm halkın valisiyseniz 150 bine aşkın bir kitlenin bulunduğu alana saldırmanın ne anlama geldiğini de biliyorsunuz demektir."

Ardından söz alan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da, yaşanan olayların provokasyon olduğunu belirtti.

Ata, şunları kaydetti: "Polisin orada olmaması gerekiyordu, çünkü bu bir bayramdı. Orada yaşanan olaylar bir provokasyondu. Orada örgütlü bir provokasyon vardı. Amaç gençlerimizi tahrik etmekti ama bu provokasyonu yapanların bilmedikleri bir şey vardı, o da Kürt halkının örgütlü olmasıydı. Birileri orada ölümlerin yaşanmasını istedi ancak bu çabaları boşa çıktı. Tertip komitesi kimse zarar görmesin diye uğraştı. Sanmayın bunu sineye çektiler, siz insanların yaşamına kast ettiniz. Bunu yapanlar dün Batman'da şehadetler yaşanmasını istediler. Arzuladılar ve planlarını uyguladılar. İnsanlar kaçacaktı, çocuk ölümleri, hatta bebek ölümleri yaşanacaktı, yaşlılar ayak altında kalacaktı. Amaçlanan buydu. Ama bu planlar boşa çıktı. Biz dün hep beraber büyük bir direniş ortaya koyduk, gaz bombaları altında. Bu halk örgütlü bir halktır. Olayın provokasyon olduğuna inanarak sahiplenmiştir. Orada yaşanmak istenen orada şehadetler yaşanması ve bunun Kürdistan'a yayılması ve akabinde verilecek mesajın ve onu sahiplenecek kitlelere gözdağı verilmek istendiğini bilecek kararlılıktaydı. Bunun için ilin valisi ve ilin emniyet müdürünü göreve davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nevruz Bayramı Karaağaç Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title