Haberler

Newroz İçin Gelen Heyetler Kışanak'la Görüştü

Güncelleme:

Bolivya ve Federal Kürdistan Bölgesinden Newroz için Diyarbakır'a gelen heyetler Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkan adayı Gültan Kışanak ile görüştü.

Tarihi Diyarbakır Newroz'u için Diyarbakır'a gelen Bolivya ve Faderal Kürdistan Bölgesi'nden gelen PÇDK heyetleri Gültan Kışanak'la bir araya gelerek deneyim paylaşımı yaptı.

Bolivya'dan Diyarbakır Newroz'una katılmak için gelen Heyet BDP Diyarbakır İl Örgütü'nde Gültan Kışanak'la bir araya geldi. MAS Partisi Grup Başkanı Flora Aguilar, Bolivya Parlamenterleri Robberto Rajas, Demetrio Garcia'dan oluşan heyet, başkanlık odasında Kışanak'la bir araya gelerek deneyim paylaşımı yaptılar.

Sohbet havasında geçen görüşmede Bolivya'dan gelen heyet Kışanak'a koa bitkisinden yaptıkları içeceği ikram ettiler. Dün yaşanan Newroz coşkusundan söz eden Kışanak, Kürt halkının hem mücadeleci hem de hareketli coşkulu bir halk olduğunu ifade etti. Heyet de bu coşkuyu gördüklerini ve kendi halklarıyla benzeştirdiklerini ifade etti. Ülkelerindeki halkçı iktidar gelişiminden söz eden heyet 4 ayrı özerlik sistemleri olduklarını aktardı. Heyet ayrıca kendi ülkelerinde de kadın temsilinin tıpkı BDP'de olduğu gibi eşit olduğunu söyledi. Kışanak, Bolivya heyetinin ardından Faderal Kürdistan Bölgesi'nden gelen PÇDK heyetiyle bir araya geldi. Heyet adına konuşan PÇDK yöneticisi Hesen Cudi, böyle coşkulu bir Newroz'a katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Meydanda toplanan halkın artık özgürleştiklerini gördüklerini söyleyen Cudi, "Federal Kürdistan'da sözde bir özgürlük sağlandı ama önemli olan toprağın özgürleşmesi değil insanların özgürleşmesidir. Biz Amed'de bunu gördük. Bunsan sonra Amed Newroz'u sadece Amed'in değil dört parçada yaşayan tüm Kürtlerin ortak Newroz alanı olmalıdır. İlerlen yıllarda bunun için çalışılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cudi, Newroz'un ayrıca bir seçim sonuç göstergesi olduğunu belirterek, seçimlerde BDP ve HDP'yi destekleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nevruz Bayramı Diyarbakır Bolivya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title