Haberler

New York Times: Erdoğan Kendini Halife Sanıyor

Güncelleme:

New York Times gazetesinin Ortadoğu'yu psikanalizmin 'babası' olarak tabir edilen Sigmund Freud'un bakış açısıyla analiz etmesiyle bilinen ünlü yazarlarından Thomas L. Friedman, IŞİD'i ve örgütle mücadeleyi ele aldığı son yazısında, Erdoğan'ın kendisini halife sandığını ileri sürdü.

"3.KÖPRÜ'YE 'YAVUZ SULTAN SELİM' İSMİNİ VERMESİ TESADÜF DEĞİL"

Friedman, "Nasıl ki her İsraillinin içinde bir miktar Batı Şerialı 'Yahudi yerleşimci' varsa, neredeyse her Sünni'nin de içinde bir miktar halifelik hayali vardır" diyerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 3'üncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim'in adını vermesinin tesadüfi olmadığını yazdı. Friedman, Erdoğan'ın Ortadoğu'da çoğulcu bir demokrasiden ziyade 'kendisinin başında bulunacağı bir Sünni halifelik hayali kurduğu'na dair şüphelere değindi.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

(...)

Neyse ki en azından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan modern dünyada yaşıyor. Ama durun bir dakika; Erdoğan'ın Boğaz'a inşa ettiği en yeni köprüye konulmasında ısrar ettiği isim ne? Yanıt: Yavuz Sultan Selim.

1'inci Selim, dönemin Şii Fars imparatorluğu Safevileri 1514'te yenilgiye uğratan Sünni Türk sultanıydı. Şiiliğin, ataları Selim'in gazabına uğrayan bir kolu olan Alevi azınlık köprünün adını protesto ediyor.

Bu ismin bir anda ortaya çıkmadığını biliyorlar. Britanicca Ansiklopedisi'ne göre, 1'inci Selim, imparatorluğu Suriye, Suudi Arabistan ve Mısır'a genişleten, 'Müslüman dünyada Osmanlı liderliğini ortaya çıkaran' sultandı. Selim daha sonra yüzünü doğuya döndü ve Osmanlı'nın Sünni İslam'ının hakimiyetine 'siyasi ve ideolojik bir tehdit' yönelten Safevi Şii hanedanlığına yöneldi. Selim, hem Osmanlı İmparatorluğu'nun sultanı hem de bütün Müslümanların halifesi ilk Türk liderdi.

"BİDEN'İN DİLİ SÜRÇMEDİ!"

Türkiye'yi IŞİD savaşçılarının Suriye'ye girişini kolaylaştırdığını söylerken ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın dili sürçmedi. Nasıl ki her İsraillinin içinde bir miktar Batı Şerialı 'Yahudi yerleşimci' varsa, neredeyse her Sünni'nin de içinde bir miktar halifelik hayali vardır.

"BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'DAN ZİYADE IŞİD'İ TERCİH EDİYOR"

Türkiye'de bazı yorumcular, Erdoğan'ın Irak ve Suriye için çoğulcu bir demokrasi yerine, IŞİD'in değil ama kendisinin başında bulunacağı bir Sünni halifelik hayali kurduğundan şüpheleniyor. Bu gerçekleşene kadar da, sınırlarında bağımsız bir Kürdistan'dan ziyade açıkça IŞİD'i tercih ediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

ceyhanli:

ama halifeler kul hakki yemezler ki

47
21
yanıtYanıtla
sunday:

CUMHUR BASKANIM ERDOGANA HER SEY YAKISIR ALLAHINA KURBAN OLAYIM TAYIP

34
33
yanıtYanıtla
UJFUY:

SONUNA KADAR YANINDAYIZ SAYIN TAYYİP ERDOĞAN. AVRUPA AMERİKA SENİ ELEŞTİRMEYE BAŞLADIYSA DEMEKKİ DOĞRU YOLDASIN.

39
26
yanıtYanıtla
bu böyledir.:

Dünyadaki en güçlü müslüman ülke kimse onun başı da bir nevi halifedir. Gavurların zoruna gitti anlaşılan. .

30
27
yanıtYanıtla
ruzgarmobilWeb@haberler.com:

OSMANLI RUHU GERI DONUYOR DIYE KORKUYORLAR ARTIK TURKIYEYE HUKMEDEMIYORLAR BUDA ZORLARINA GIDIYOR TURKIYENIN BU KADAR GUCLENECEGINI HESAP EDEMEDILER

23
31
yanıtYanıtla
AMERIKA KATIL:

Sultan degil şu anki islam dünyasinin halifesi

13
33
yanıtYanıtla
ADEM:

BU ABD GAZETELERİ DE BAZEN DOĞRU YAZIYOR

33
13
yanıtYanıtla
velev ki:

Erdoğanı kişisel olarak sevmesem bile bir müslüman olarak böyle bir durumda yanında olur onur duyarım. .

15
27
yanıtYanıtla
S.B.:

ERDOĞAN KENDİNİ HALİFE ZANNEDEN BİR DİKTATÖRDÜR. . . ! BU KADAR BASİT. . . . . !

12
29
yanıtYanıtla
dogan kilicmobilWeb@haberler.com:

Bana göre bu haberin hiçbir değeri yok ABD gazetelerinin Erdoğan hakkında yazdıklarının hiçbir değeri ve önemi yok..taraflı yahudi medyası in organizesi olduğunu biliyorum

10
30
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title