Haberler

New York'tan Maltepe'ye Maltepe Belediyesi Dahi Piyaniste Kucak Açtı

Güncelleme:

Maltepe Belediyesi TSKM, Türkiye'yi dünya çapında temsil eden ve geleceğin ünlü piyanistleri arasında gösterilen Mertol Demirelli'yi ağırlıyor.

Beş yaşından beri piyano çalan ve İdil Biret, Fazıl Say gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan 18 yaşındaki dahi piyanist, Belçika'nın Waterloo kasabasında her milletten gelen genç yeteneklerin bir arada bulunduğu müzik enstitüsündeki tek Türk.

Dünyanın en ünlü konser salonlarından biri olan ve dünyanın en iyi müzisyenlerini ağırlayan New York'taki Carnegie Hall'un da aralarında olduğu sayısız etkinlikte piyanosuyla çalan dahi piyanist Mertol Demirelli'nin piyanosundan çıkan tınılar, bugünlerde Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yankılanıyor.

YOLLARI ALİ KILIÇ'LA KESİŞTİ

Belçika'nın Waterloo kasabasındaki uluslararası bir müzik okuluna devam eden Demirelli, okulunun tatile girmesiyle Maltepe'de oturan babasının yanına gelince, yolları Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'la kesişti. Demirelli'nin çalışma alanı sıkıntısı yaşadığı bilgisinin kendisine iletilmesi üzerine Kılıç, genç müzisyene gereken desteği verdi ve kendisine bir piyano tahsis edilerek çalışmalarına ara vermeden devam etmesini sağladı. Maltepe'yi Anadolu yakasının parlayan yıldızı yapmak istediklerini vurgulayan Kılıç, sanat çalışmaları ile parlayan ve önümüzdeki yıllarda adını daha da sık duyacağımız bir yıldızı Maltepe'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ENSTİTÜDEKİ TEK TÜRK


Kılıç'ın bu desteği üzerine teşekkürlerini ileten Demirelli, Maltepe Belediyesi'nin Ramazan ayında halen devam eden kültür-sanat etkinliklerini takip etme olanağı bulduğunu ve bu etkinliklerden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, " Türkiye'nin klasik müzik alanında son yıllarda ilerlemesi gerekirken gerilemesine karşın tekrar ilerleyerek geniş halk kitleleri ile buluşmasını temenni ediyorum. Belçika'nın Waterloo kasabasında her milletten gelen genç yeteneklerin bir arada bulunduğu enstitüdeki tek Türküm ve burada edindiğim birikim benim için çok değerli" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Maltepe Belediyesi Ali Kılıç New York Türkiye Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title