Haberler

New York'ta 'Sessiz Çığlık' Eylemi

'balyoz davası Esirlerinden 1981 Harp Okulu Mezunları Bildirisi' başlıklı mektupta, anayasanın, hakim ve savcıların görevlerini nasıl tanımladığı anlatıldıktan sonra, siyasi yetkililerin kendilerini hukuktan üstün sayan açıklamalarına yer verildi.

'balyoz davası Esirlerinden 1981 Harp Okulu Mezunları Bildirisi' başlıklı mektupta, anayasanın, hakim ve savcıların görevlerini nasıl tanımladığı anlatıldıktan sonra, siyasi yetkililerin kendilerini hukuktan üstün sayan açıklamalarına yer verildi. Silivri'den gönderilen mektup, "Bizler gerçeğin yanındayız. Bizler namuslu, dürüst askerleriz. Bizler masumuz. Bu komploları düzenleyen çete elemanlarının, namuslu savcı ve hakimler önüne çıkarılacağından eminiz. Bizler Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Bütün dünya da bilir ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri hiçbir gücün önünde eğilip bükülmezler" sözleriyle sona erdi. New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda, eylemlerini bir saat boyunca sürdüren grup, ellerinde hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar içeren dövizler de taşıdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk New York Silivri Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

vedat aginaginvedat@gmail.com:

ne oldunuz beli degil.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title