Haberler

New York'ta "Osmanlı" Ezgileri - New

New York'ta "Osmanlı" ezgileri- Ses sanatçısı Erdoğdular, Ermeni sanatçı Dinkjian ile "Osmanlı" ezgilerini seslendirdiNEW YORK (AA) - Ses sanatçısı Ahmet Erdoğdular, Ermeni asıllı sanatçı Ara Dinkjian ile "Osmanlı" ezgilerinden oluşan konser verdi.

New York'ta "Osmanlı" ezgileri- Ses sanatçısı Erdoğdular, Ermeni sanatçı Dinkjian ile "Osmanlı" ezgilerini seslendirdiNEW YORK (AA) - Ses sanatçısı Ahmet Erdoğdular, Ermeni asıllı sanatçı Ara Dinkjian ile "Osmanlı" ezgilerinden oluşan konser verdi.Manhattan'daki ünlü Kaufman Müzik Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde sahne alan Ahmet Erdoğdular ve kardeşi Ali Osman Erdoğdular ile ailesinin kökleri Elazığ'ın Harput ilçesinden gelen Ermeni sanatçı Ara Dinkjian, "Denizin dibindeki inci" adını verdikleri, Osmanlı dönemine ait eserleri seslendirdi.Konserde İsmail Dede Efendi, Mahmut Celaleddin Paşa, Kemani Tatyos Ekserciyan ve Nikogos Aga'dan eserleri seslendiren grup üyeleri, daha sonra davetlilerle sohbet etti. Davetlilerin sorularını da yanıtlayan sanatçılar, konserde kullandıkları müzik aletlerini tanıttı. Yaklaşık 1,5 saat süren konsere, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı. .

Kaynak: AA / Güncel

New York Harput Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title