Haberler

New York Borsası Yükselişle Açıldı

NEW New York borsası, petrol fiyatlarının varil başına 50 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkmasıyla güne alış ağırlıklı başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 31,98 puan (yüzde 0,18) artarak 17.883,49 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 3,02 puan (yüzde 0,14) yükselerek 2.093,56 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 6,38 puan (yüzde 0,13) değer kazanarak 4.901,27 puan oldu.

Dün, ABD haftalık ham petrol stoklarının beklentilerden daha fazla azalmasının ardından yükselişe geçen petrol fiyatları, bugün 50 doların üzerine çıkarak son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

New York borsasının açıldığı TSİ 16.30'da ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,8 yükselişle 50,05 dolardan işlem görürken ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 0,7 artışla kasım ayından bu yana en yüksek düzey olan 50,15 dolara çıktı.

Ayrıca, ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 268 binle beklentinin altında gerçekleşti. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 275 bin düzeyindeydi.

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri de nisanda yüzde 3,4 artarak beklentileri aştı. Son 4 aydaki üçüncü yükselişini kaydeden siparişlere yönelik piyasa beklentisi yüzde 0,5 artış yönündeydi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title