Haberler

New York Borsası Düşüşle Kapandı

NEW New York borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) haziranda faiz artışı yapabileceği olasılığıyla günü düşüşle tamamladı.

NEW New York borsası, ABD Merkez Bankasının ( Fed ) haziranda faiz artışı yapabileceği olasılığıyla günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 91,80 puan (yüzde 0,52) azalarak 17.434,82 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 7,61 puan (yüzde 0,37) düşüşle 2.040,02 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 26,59 puan (yüzde 0,56) değer kaybıyla 4.712,53 puan oldu.

Böylece, Dow Jones Sanayi Endeksi bu yıl zorlukla pozitifte kalırken, Standard & Poor's 500 Endeksi bu yılki kazançlarını silmiş oldu.

Dün, Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) nisan toplantı tutanaklarında, Fed'in haziran ayında faiz artışına gidebileceği olasılığının kuvvetlendiği öngörülmüştü.

Bugün de ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, yaptığı konuşmada, "Kendi öngörüme göre Fed'in bu yaz faiz artırımı yapması makul bir beklenti. Birkaç gün önce bu yaz faiz artırım olasılığı çok düşükken, şu an piyasalar bu beklentiyi yüzde 60'a çıkarmış durumda. Açıkçası bu olasılığın yükselmiş olmasından memnunum" dedi.

Öte yandan, dünyanın en büyük perakende satış mağazası ABD'li Walmart'ın bu yılın ilk üç ayına dair bilançosunun piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesiyle şirketin hisseleri New York borsasında gün içinde yüzde 9'a yakın değer kazandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title