Haberler

Nevşehirli Firma Kurşun Geçirmez Bims Üretti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İmalathaneden detaylar- Musa Ertaş ile röportaj Nevşehirli firma kurşun geçirmez bims üretti- Firmanın geliştirdiği bims malzemesinin, güvenlik güçlerinin kaldığı binaların yapımında da kullanılması hedefleniyor- Firmanın yönetim kurulu başkanı Ertaş: - "Ülkemizde terörün yoğunluğunu göz önüne aldığımızda herkes bu ürünün ne kadar önem arz ettiğini anlayabilir" MURAT KAYA - Nevşehir'de faaliyet gösteren bir firma, bina yapımında kullanılan kurşun geçirmez bims geliştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İmalathaneden detaylar- Musa Ertaş ile röportaj Nevşehirli firma kurşun geçirmez bims üretti- Firmanın geliştirdiği bims malzemesinin, güvenlik güçlerinin kaldığı binaların yapımında da kullanılması hedefleniyor- Firmanın yönetim kurulu başkanı Ertaş: - "Ülkemizde terörün yoğunluğunu göz önüne aldığımızda herkes bu ürünün ne kadar önem arz ettiğini anlayabilir" MURAT KAYA - Nevşehir'de faaliyet gösteren bir firma, bina yapımında kullanılan kurşun geçirmez bims geliştirdi.Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiziksel ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı, volkanik bir kayaç türü olan bimsin üretiminde, Nevşehir'in önemli yere sahip olduğunu söyledi.Görünüş itibarıyla briketi andıran ve inşaatlarda kullanılan bimsten kurşun geçirmez özellikli ürün geliştirmek için Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Girgin ile uzun süren bir Ar-Ge çalışması yürüttüklerini aktaran Ertaş, çalışmaların kısa süre önce tamamlandığını ifade etti.Çalışmanın sonunda kurşun geçirmez bims üretmeyi başardıklarını dile getiren Ertaş, testlerde olumlu sonuçlar aldıklarını ve patent başvurusunda bulunduklarını belirtti. Ertaş, "Ürünümüzü 3 aylık bir süre içerisinde patenti alınmış halde piyasaya sürmeyi düşünüyoruz" dedi.Ertaş, birbirinden bağımsız milyonlarca gözeneği olan volkanik bir kayaç türü pomzadan ürettikleri bimsin süngerimsi yapısının işlerini kolaylaştırdığını belirtti.Ham maddesinin tamamen doğal ve ekolojik bir ürün olduğunun altını çizen Ertaş, "Projenin duyulmasıyla bims üreten firmalardan olumlu tepkiler aldık. Takdir almamızın yanında ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağımızı ve zengin bir piyasa yakalayacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.Ertaş, terör saldırılarını da göz önüne alarak böyle bir ürün geliştirdiklerini aktararak, "Ülkemizde terörün yoğunluğunu göz önüne aldığımızda herkes bu ürünün ne kadar önem arz ettiğini anlayabilir" ifadesini kullandı.- "Hem hafif hem çimento oranı fazla"Firmanın satış pazarlama sorumlusu Halil Çimen de ürünün tamamen saf pomza malzemesinden yapıldığını, hem hafif hem de çimento oranının fazla olduğunu belirtti.Ürünün yalıtım ve dayanıklılığının yanı sıra kurşun geçirmez özelliğiyle de öne çıktığını ve Türkiye'de kurşun geçirmez özellikli bimsi sadece kendilerinin ürettiğini ifade eden Çimen, ürünün özellikle terör saldırılarının yoğun olduğu bölgelerde kullanılmasının hedeflendiğini kaydetti.Kurşun geçirmez özellikli 15 ile 19'luk ürünler yaptıklarını aktaran Çimen, "Tamamen özel, yerli ve yıkanmış malzemeden yapılan bir ürün ve patenti bize aittir. Başka üreticilerde var ama ürün dayanıklılığı bizim ürün kadar değil. Düşük basınçta üretim yaptıkları için malzemenin dayanıklılığı ve taşıyıcı özelliği bizim ürünlerimize göre biraz daha düşük oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hacettepe Üniversitesi İsmail Girgin Musa Ertaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title