Haberler

Nevşehir Ukraynalı Fotoğrafçılar Kapadokya?yı Fotoğrafladı

Ukraynalı fotoğrafçılar Kapadokya'yı fotoğrafladıDünyaca ünlü doğa ve kültür turizmi cennetlerinden Kapadokya'nın eşsiz atmosferinde Ukraynalı profesyonel fotoğrafçılar dört gün boyunca binlerce fotoğraf çekti.

Ukraynalı fotoğrafçılar Kapadokya'yı fotoğrafladı

Dünyaca ünlü doğa ve kültür turizmi cennetlerinden Kapadokya'nın eşsiz atmosferinde Ukraynalı profesyonel fotoğrafçılar dört gün boyunca binlerce fotoğraf çekti.

Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAP-HİB) Müdürü Levent Ak, bu yıl 22'ncisi düzenlenen UİTT 2016 - Ukrayna Seyahat ve Turizm Fuarı'ndaki Kapadokya standını ziyarete gelen ülkenin en önemli fotoğraf sanatçılarını Kapadokya'ya davet etti. KAP-HİB Müdürü Levent Ak, yıl içerisinde bugüne kadar düzenlenen fuarlar içerisinde Kapadokya'ya en fazla ilgiyi Ukraynalılar gösterdiğini belirterek, standa gelen fotoğraf sanatçılarıyla yaptıkları sohbet sonrasında ziyaret programını kararlaştırdıklarını söyledi.

Ukrayna'nın daralan diğer pazarlar sonrasında çok önemli bir konuma geldiğini kaydeden Ak, doğa, kültür ve tarih turizmine de meraklı olan Ukraynalıları bölgeye çekmek için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade etti.

KAP-HİB Müdürü Levent Ak, ? 2015 yılında Nevşehir Valiliği öncülüğünde bütün ilgili kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile belediyeler biraraya gelerek yurt dışı fuarlarını tek bir çatı altında toplama kararı aldık. 2016 yılı itibariyle de 6 tane yurt dışı fuarını tamamladık. Bunlardan birisi de Ukrayna fuarıydı. Orada yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık. Şu anda Ukrayna'nın önde gelen profesyonel fotoğrafçıları ve gazetecilerinden oluşan 8 kişilik bir heyet, bölgedeki kültür turizmini ön plana çıkarmak amacıyla geldiler. Bölgedeki önemli bütün alanların çekimlerini 4 gün boyunca yaptılar. Bu sayede Ukrayna'da iyi bir tanıtım yapmış olacağızö diye konuştu.

Ukraynalı fotoğraf sanatçılarından Mykola Jvashchenko ? Kapadokya'ya daha öncede gelmiştim. Burası o kadar güzel bir yer ki devamlı gelmek istiyorum. Özellikle fotoğrafçılar için mükemmel bir yer. Burada photoshop yapmaya hiç gerek yok. Ukrayna'ya dönünce ciddi bir çalışma yapacağız. Hatta burada bile başladık. Facebook ve dergilere, önemli sitelere fotoğraflardan göndermişler. Dünyada çok ülke gezdim. Buranın biraz benzerini Yunanistan ve Çin'de gördüm ama Kapadokya bambaşka bir yerö dedi.

Ukrayna Milletvekili, fotoğraf sanatçısı ve turizm öğretmeni Yuriy Chernevyg ise 'Kapadokya'ya ilk kez geliyorum. Arkadaşım bir yarışmaya fotoğraf çekmek için 2 yıl önce buraya geldi. Çektiklerini görünce mutlaka ziyaret edeceğim diye kararlaştırdım. Çocukluktan beri fotoğrafçılığa merakım vardı. Ama son 10 yıldır profesyonel olarak yapıyorum. Kapadokya bambaşka bir yer, dünyada hiçbir yere benzemiyor. Balonlar ve tarih çok mükemmel. Her sabah erken saatte kalkıp fotoğraf çekmeye gittikö diye konuştu.

Kapadokya'ya dört gün önce gelen düzenleyen Ukrayna ekibi, bölgenin birbirinden güzel doğa harikası yerlerini ziyaret ederek, bol bol fotoğraf çekti. Gerçekleştirilen gezide Avanos, Paşabağları, Zelve Vadisi, Devrent Vadisi,Hayal Vadisi, Ürgüp, Asmalı Konak, Üç güzeller, Göreme, Yeraltı şehirleri, Uçhisar ve Ihlara Vadisi gezildi. Sabahın ilk ışıkları ile havalanan balonlarla, Kızılçukur'daki gün batımı da önemli çekim alanları arasında yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Levent Ak Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title