Haberler

Nevşehir Kadir Gecesi'nde Kan Bağışı

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi Kadir gecesinde merkez Kurşunlu camiinde kan bağış kampanyası düzenledi. Kampanyaya katılan vatandaşlardan yaklaşık 190 ünite kan toplandı.

Kızılay Nevşehir şubesi personeli, Kadir Gecesi'nde ibadet için Kurşunlu Camisi'ne gelen vatandaşların kan bağışlarını seyyar kan bağışı arasında kabul etti. Türk Kızılayı Nevşehir Kan Merkezi Başhekimi Dr. Süleyman Kurt, sağlıklı bir birey haline gelinmesinde kan bağışının önemli bir etki oluşturduğunu belirtti. Kurt; "Kan bağışı, öncelikli olarak bireyin kendi sağlığı için önemli. Hemoglobin değeri çok yüksek olunca ayak tabanında yanma, baş ağrısı, migren atakları, astım krizleri ve kalp krizi olmak üzere pek çok rahatsızlık, düzenli kan bağışı yapılırsa bertaraf ediliyor, kişi sağlığına kavuşuyor. Ama diğer bir önemli yanı her bir kan bağışçısı 3 ayrı kişiye kan veriyor. Aldığımız her bir kanı trombosit, eritrosit ve plazma olara 3 ayrı bireye veriyoruz. Bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Ramazan ayında bireyler oruç tuttuğu için gündüz kan bağışı az oluyor. Biz de oruç tutan bir kişinin gündüz açken kan vermesini tavsiye etmiyoruz. Kan bağışında bulunacak kişinin tok ve uyku problemi olmaması ve kendini iyi hissetmesini istiyoruz. Ramazan ayında kan bağışı ister istemez düşüyor. Ama kan ihtiyacı az değil, ülkemizdeki yıllık ortalama 2 milyon ünite rutin olarak kan tüketiliyor. Dolaysıyla ramazan ayındaki kan bağışı düşüşü ülke genelinde kana olan ihtiyacı artırıyorö dedi. Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen de, Nevşehir'de kan bağışı konusunda etkin çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Gülen, "Nevşehir Şubesi olarak Türkiye genelinde nüfus oranlamasına göre ramazan ayında kan bağışı sıralamasında Türkiye'de birinci sıraya oturmuş durumdayız. Geçtiğimiz yıllarda da 2 yıl üst üste Türkiye birincisi olduk. Bu yıl da normal mevsimlerde birinci aydan 7'nci aya kadar da birinci durumdayız. Ramazan ayı nedeniyle Türkiye'de birinci olduk. Şu anda 190 ünite kan alındı. Akşam namazından sonra gece 12.00'ye kadar olan sayı, bir günlük, çok iyi bir sayı. Nevşehirlinin teveccühü çok güzel. Nevşehirlilere teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan kan veren vatandaşlar zaman zaman kan verdiklerini, kan bağışıyla vücudun kendisini yenilediğini ve daha sıhhatli olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Kadir Gecesi Kurşunlu Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title