Haberler

Nevşehir İl Müftülüğü Tarafından Yarışma Düzenlendi

Nevşehir İl Müftülüğünce İstiklal Marşı’nın Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Kur’an Kursu Öğrencileri arasında “Ezbere İstiklal Marşı’nı Ezbere ve Çanakkale Destanı’nı Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğünce İstiklal Marşı'nın Kabulü, Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Kur'an Kursu Öğrencileri arasında "Ezbere İstiklal Marşı'nı Ezbere ve Çanakkale Destanı'nı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Seçici Kurulu İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün başkanlığında, Vaiz Gülşen Yeni ve İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Senem Aydoğan'dan oluşan yarışma, valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

Yarışmaya, Kur'an Kursu Öğrencileri katıldı. İl Müftüsü Yakup Öztürk yarışma öncesi yaptığı konuşmada: "Canları pahasına bu vatanı bizlere emanet eden şehit ecdadımıza ve bu kahramanlıkları şiirleriyle destanlaştıranlara vefa borcumuzu ödeme adına onları anmak, anlamak ve yadetmek istiyoruz. Bunun için bu yarışmaları düzenliyoruz" dedi.

Müftü Öztürk; Kur'an Kursu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere ve Çanakkale Destanı'nı ise güzel okuyarak, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağına inandığını belirterek: "Böyle bir yarışmaya katılmak çok büyük bir şereftir. Dereceye girmek amaç değil araçtır. Katıldığınız için sizlere, sizi yetiştiren öğretmenlerinize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra gerçekleştirilen yarışma sonunda İl Müftüsü Öztürk tarafından tüm öğrencilere günün anısı olarak, Diyanet Yayınlarım oluşan kitap seti hediye edildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bir programla verilecek. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Yakup Öztürk Çanakkale Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
title