Haberler

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'in Avanos ilçesinde sinek, kene ve uçkun haşerelere karşı larva mücadelesi yapılıyor.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde sinek, kene ve uçkun haşerelere karşı larva mücadelesi yapılıyor.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce haşere ve sineklerin larvalama noktalarında yoğun ilaçlama çalışması başlatıldı.

İlaçlama çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklama yapan Park ve Bahçeler Müdürü Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları amacıyla kapsamlı çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Demircioğlu, "Kızılırmak Nehri yatağının her iki tarafına kurulmuş olan Avanos ilçesinde nehir boyunca, bataklık, gölet ve gölet boyları ile rögarlar başta olmak üzere durgun sularda ve çöp kovalarında ilaçlama yaparak mücadele ediyoruz. İlaçlama çalışmalarımız larva ve uçkun haşereler olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Haşereler ile üreme ortamlarında mücadele etmek hem daha kolay hem de daha etkili." dedi.

Uçhisar'da çocuklara bisiklet dağıtıldı

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, anasınıfından ilköğretime adım atan öğrencilere bisiklet hediye etti.

Karaaslan, 36 öğrenciye belediye binası önünde düzenlenen törenle bisikletleri hediye ederek, amaçlarının gelecek dönem ilköğretime başlayacak olan çocuklara okulu ve okumayı sevdirmek olduğunu kaydetti.

Minik öğrencileri okumaya teşvik etmek amacıyla bisiklet hediye etmeyi düşündüklerini söyleyen Karaaslan, "Onlar bizim geleceğimiz, onları başarılı görmek bizleri mutlu eder. Belediyemiz eğitime destek vermeye devam edecektir." dedi.

Ayvalı-Bahçeli köyü arasına yapılan köprüde inceleme

Ak Parti Nevşehir milletvekilleri, Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı-Bahçeli yolunda yapımı devam eden köprüde incelemelerde bulundu.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, burada yaptığı açıklamada, "Ayvalı-Bahçeli köylerinde yaşayanların ulaşımda yaşadığı sıkıntılar bu köprüyle giderilecektir, ancak sadece iki köy halkının değil bölge halkının ve turizm camiasının da 40 yıllık talebi ve hayali gerçekleşti." dedi.

Çalışmaların son aşamaya geldiği alandaki incelemeye, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Eldivan, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Karaaslan AK Parti Nevşehir Ayvalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title