Haberler

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Gülşehir'de yapımı devam eden kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina inşaatlarda incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Gülşehir'de yapımı devam eden kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina inşaatlarda incelemelerde bulundu.

300 konutluk Gülşehir TOKİ projesi alanında da incelemelerde bulunan Ceylan, TOKİ bağlantı yol sorununu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ceylan, Japon Büyükelçiliği ile Gülşehir Belediyesince ortaklaşa projelendirilen otistlik engelli çocuklara sahip ailelerin kullanmaları amacıyla yapılan binada incelemelerde de bulundu.

Nevşehir'de ilk olarak Gülşehir ilçesinde gerçekleştirilen binayı gezen Vali Ceylan ve beraberindekiler, daha sonra inşaat çalışması devam eden 10 yataklı Gülşehir Entegre Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Ceylan'a, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Filiz Kılıç, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Duman da eşlik etti.

Tarihi Halk Eğitim Merkezi binası restore ediliyor

Avanos ilçesinde 1925 yılında okul olarak hizmet vermeye başlayan, 2000 yılında ise Halk Eğitim Merkezi'ne dönüştürülen tarihi binada bakım ve yenileme çalışmaları yapılıyor.

Tarihi taş bina Avanos Kaymakamlığının girişimleriyle Nevşehir Özel İdaresi Yatırım İnşaat Müdürlüğü tarafından 99 bin lira bedelle ihale edildi.

Kaymakam Mustafa Eldivan yaptığı açıklamada, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Avanos'ta hepimizin göz bebeği olan ve sonradan yapılan eklemeler nedeniyle orjinal halinden tamamen kopan Halk Eğitim Merkezimiz nihayet aslına dönüyor. Kızılırmak kıyısında tarih canlanıyor. Halk Eğitim Merkezi binasının dış cephesinde tıraşlama çalışmaları yapılıyor, yenilenen bina en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ceylan Gülşehir Nevşehir Avanos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title