Haberler

Nevşehir'de Turizm Haftası Kutlamaları

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yerel yönetimler ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hazırlanan Turizm Haftası kutlamaları; 15 Nisan Salı günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak.Tören daha sonra Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam edecek. Burada yapılacak olan protokol konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sunacak. Gösterinin ardından ise Kapadokya Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen Nevşehir Mutfağı Ev Hanımları Yöresel Yemek Yarışması düzenlenecek. Ev hanımlarının Nevşehir yöresine ait yaptıkları çeşitli yemeklerin yarışa cağı yarışmada dereceye girenlere ödüller verilecek.

16 Nisan Çarşamba günü ise; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından Dünya, Türkiye ve Kapadokya Turizminin Genel Değerlendirilmesi konulu panel düzenlenecek. Panelde Kapadokya ve Türk turizminin geleceği masaya yatırılacak.

17 Nisan Perşembe günü ise; Nevşehir Müze Müdürlüğü ve Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği tarafından ortaklaşa Geçmişten Günümüze Fotoğraflarla Kapadokya konulu fotoğraf sergisi açılacak. Hafta dolayısıyla ayrıca Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki Ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında Kapadokya konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Kapadokya Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title