Haberler

Nevşehir'de Köy Okulları Ağaçlandırılıyor

Güncelleme:

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü ve Fotoğrafçılık Kulübü, 'Köy Okullarımızı Ağaçlandırıyoruz' sloganıyla 'Yeşil Nevşehir' projesi başlattı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversite Fotoğrafçılık Kulübü tarafından 'Köy Okullarımızı Ağaçlandırıyoruz' sloganıyla 'Yeşil Nevşehir' projesi başlatıldı. Proje kapsamında 3 köy okuluna 300 fidan dikildi.

'Çevreci Üniversite' sloganıyla gelecek nesillere yeşil bir üniversite ve şehir bırakma amacıyla başta ağaçlandırma etkinlikleri ile çeşitli projelere imza atan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü, 'Köy Okullarımızı Ağaçlandırıyoruz' sloganı adı altında üniversitenin Fotoğrafçılık Kulübü bünyesinde 'Yeşil Nevşehir' projesini hayata geçirdi. Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünün de desteği ile yürütülen proje kapsamında köy okullarında ağaçlandırma çalışmalarına başlandı.

Köy okullarını güzelleştirmeye ve yeşillendirerek gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir çevre bırakmayı da amaçlayan projenin ilk etabında Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Nevşehir Orman İşletme Şefliğinden temin edilen 300 adet fidan Nevşehir merkeze bağlı Göre, Çardak ve Güvercinlik köylerinde eğitim veren okul bahçelerine dikildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi gönüllü öğrencilerinin yanı sıra Güvercinlik İlköğretim Okulu, Çardak İlköğretim Okulu ve Göre İlköğretim Okulu yetkilileri ile minik öğrencilerin katılımlarıyla fidanlar okul bahçelerinde toprakla buluşturuldu.

Güvercinlik İlköğretim Okulu Müdürü Cavit Akdemir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu güzel proje hakkında düşüncelerini paylaşan Akdemir, 'Köyümüzde hem okuyan çocuklarımızın hem de yetiştin köy halkımızın zamanlarını geçirebilecekleri herhangi bir yeşil alan bulunmamakta. Bu güzel çalışma ile hem bunu gidererek güzel bir mesire alanı oluşturmuş, hem de gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir okul bırakmış olacağız. Bu vesile ile gerek şahsım, gerekse okulumuz ve köyümüz adına başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ağaç sevgisini çocuklara aşılama adına güzel bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Çardak İlköğretim Okulu Müdürü Mevlüt Yalçın, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza küçük yaşlarda ağaç sevgisini kazandırmak adına çok güzel bir proje. Bugün burada öğrencilerimiz ile birlikte dikeceğimiz her bir fidan, gelecek nesillerimiz için yetişen ve meyve veren bir ağaç olacak. Köyümüzü ve okulumuzu yeşillendirmek adına yapılan çalışmadan dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir eğitimci olarak bu güzel projenin okullarında gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Göre İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Yıldız ise, "Okulumuzda gerçekleştirilen bu çalışma hem okulumuzu, hem de köyümüzü güzelleştirmek adına güzel bir etkinlik. Bugün burada öğrencilerimiz belki de hayatlarında ilk kez ağaç dikme şansı buldu. Böylelikle kendilerine bir nevi ağaç ve doğa sevgisi de aşılanmış oldu" diye açıklamada bulundu.

Proje kapsamında diğer köy okullarında da ağaçlandırma çalışmaları devam edecek. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güvercinlik Hacı Bektaş Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title