Haberler

Nevşehir'de 'İslam'da Kadın ve Aile' Konulu Konferans

Nevşehir İl Müftülüğü ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik, ‘İslam’da Kadın ve Aile’ konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğü ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik, 'İslam'da Kadın ve Aile' konulu konferans düzenlendi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konuşmacı olarak, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan katıldı.

Program, Merkez Çetinel Camii İmam-Hatibi Fatih Ateş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; "Birçok programlar yapıyoruz. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu gönüllü görevlilerimiz halkımıza, özellikle aile sorunlarına çözüm üretmek ve onlara yardımcı olmak için özverili olarak çalışmaktadırlar. Ancak üzülerek belirteyim ki, Nevşehir Türkiye'de en çok boşanmanın yaşandığı 5. İl. Bu konuda hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle düzenlediğimiz konferansımızın konusu "İslam'da Aile ve Kadın" olarak belirlendi. Toplumumuzun temel taşı olan ailenin sağlam olması, asla yıkılmaması ve sarsılmaması için Muhterem Hocamızın engin bilgi ve tecrübelerinden istifade edeceğiz" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise "İslam'da Kadın ve Aile" konulu konferansında kadının ve erkeğin görevleri, ailedeki sevgi ve saygının önemine değindi. Çanakkale Savaş'ında cephede savaşan, cepheye yavrularını yollayan kadınların hayatlarından kesitlerde sunan Nursaçan; "Anne, sevgisini üç kere hisseder. Önce karnında, sonra bağrında ve son olarak da kalbinde. Allah erkek gönlünü kadına, kadın gönlünü de erkeğe muhtaç olarak yaratmıştır." dedi.

Ailenin sevgi, saygı, sabır ve sadakat temeline kurulduğunu belirten Nursaçan, eşlerin birbirine sabretmesi gerektiğini de vurguladı. İslam'da sarsılan bir yuvayı kurtarmanın önemine de değinen Nursaçan, yıkılmak üzere olan bir yuvayı kurtaranların büyük sevap kazandıklarını ifade etti. "Yuvayı dişi kuş yapar" diyen Nursaçan, çocuğun özellikle annesinden etkilendiğine vurgu yaparak, annesinin aile içinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Necmettin Nursaçan Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title