Haberler

Nevşehir'de Hafif Ticari Araçla Minibüs Çarpıştı: 1 Ölü, 7 Yaralı

Güncelleme:

Nevşehir'in Çiftlik köyü kavşağında hafif ticari araçla minibüsün çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Nevşehir'de hafif ticari araçla minibüs kavşakta çarpıştı: 1 ölü 7 yaralı

Nevşehir'in Çiftlik köyü kavşağında hafif ticari araçla minibüsün çarpıştığı kazada, 1 kişi ölürken 7'si de yaralandı.

Kaza, Çiftlik- Nevşehir karayolu ile Gülşehir- Aksaray çevre yolunun kesiştiği kavşakta meydana geldi. İddiaya göre, Çiftlik köyünden Nevşehir'e istikametine giden İ.Y. (38) yönetimindeki 50 DC 747 plakalı hafif ticari araçla, Acıgöl ilçesinden Kapadokya Havaalanı'na gitmek isteyen Y.Ü. (45) yönetimindeki 68 LA 201 plakalı minibüs çarpıştı. Jandarma ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekerek, trafiği kontrollü biçimde tek yönden verdi. Kaza anında araçlara sıkışan yaralıları Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile 112 Acil Servis çalışanları birlikte çıkardı. Kazada her iki sürücüyle birlikte her iki araçta bulunan 7 kişi yaralandı. Minibüste bulunan Nevruz Alçay (57) ise olay yerinde yaşamını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi ile bir özel hastaneye kaldırıldı.

DEVAMLI KAZA OLUYOR, ALT GEÇİT YAPILMALI

Çiftlik köyü muhtarı Abdülkadir Adıgüzel ve köyde yaşayan vatandaşlar, daha öncede kavşakta ölümlü ve yaralamalı kazaların olduğunu, durumu ilgili yerlere iletmelerine karşın bir türlü sonuç alamadıklarını belirtti.

Çiftlik köyü muhtarı Abdülkadir Adıgüzel ise ' Çiftlik köyünden Nevşehir'e giden kamyonetle, Acıgöl'den havaalanına giden minibüs çarpışıyor. İki defa burası ile ilgili dilekçe verdim. Yetkililer hiçbir önlem almıyor. Geçen kazadan sonra ışık koydular. Şimdi ne yapacaklar, bilmiyorum. İnşallah, şimdi sesimizi duyarlar. Sesimizi bir türlü duyuramıyoruz. Kayseri'de Karayolları'na dilekçe verdim, ret geldi. Nevşehir'de ilgili yerlere gittim, bir şey olmadı. Burada, cinayet gibi kaza oluyor. Vatandaş, 'yolu kapatalım, kazalım, direniş yapalım' diyor, ben kabul etmiyorum. İlla, devletle-vatandaş karşı kaşıya mı gelmeli. Buraya alt geçit istiyoruzö dedi.

Vatandaşlar ' Daha öncede burada çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kaza oldu. Bundan üç ay öncede yaşanan kazada 25 yaşındaki bir veteriner öldü. Yazık, günah değil mi' ya buraya alt- üst geçit veya büyük bir döner kavşak yapılmalıdır. Kazada çocukların da olduğu 7 kişi yaralı gitti, bir kişi de öldü. Yol, çok sayıda köy ile Aksaray'dan gelip havaalanına gideceklerin birleştiği, işlek bir yoldur. Buraya mutlaka bir çare bulunmalıdırö dedi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülşehir Nevşehir Aksaray Acıgöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title