Haberler

Nevşehir'de Gençler İçin 'Sinema Günleri'

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneği tarafından yürütülen ‘Bağımlı Olma, Kendin Ol’ projesi kapsamında gençlerin farkındalıklarını arttırmak amacıyla ‘Sinema Günleri’ etkinliği düzenlendi.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Gençlik Derneği tarafından yürütülen 'Bağımlı Olma, Kendin Ol' projesi kapsamında gençlerin farkındalıklarını arttırmak amacıyla 'Sinema Günleri' etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda 600 öğrenci ücretsiz olarak sinemaya götürüldü.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Gençlik Dernek Başkanı Murat Saltık yaptığı açıklamada; eğitimde sadece sözlü veri aktarımının yetersiz olduğunu, anlatılan konuları görsel efektler ve hareketli görüntülerle desteklemesi gerektiğinin eğitimciler tarafından vurgulandığını kaydetti. Madde bağımlılığı ile mücadele ederken eğitimin görerek, izleyerek öğrenme boyutunu da devreye koyan kısa filmlerin gençlere izletilerek gençlerin madde bağımlılığı konusunda dikkatleri ve farkındalıkları artırmayı amaçladıklarını ifade eden Saltık, bu amaçla çeşitli gruplardan gençlere ücretsiz sinema etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Saltık: "Derneğimizdeki gönüllü öğretmenlerimizin gözetiminde, Damat İbrahim Paşa Gençlik Merkezi kulüp öğrencileri, Şebnem Gençlik Merkezi öğrencileri, Nuri Osmaniye Üniversite Kız Yurdu öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi öğrencileri ve İmam Hatip Lisesi yatılı öğrencilerinin katılımıyla 600 civarında öğrenci Damla Sinema ve Kapadokya Form Sinema Salonlarında tarihi ve güncel filmlerle buluşturulmuştur. Bu etkinlik ile gençlerimizin sosyal bir alan içinde bağ kurmaları sağlandı. Gençlerimiz, sinemada ruhi gelişimlerine uygun filmler ile olumlu ve sağlıklı bir ortam içinde ilişkilerini güçlendirdiler. Gençlerimizin dikkatleri ve farkındalıkları artırıldı. Nevşehir merkezde bulunan çeşitli gruplardan gençler ile sinema gösteriminde kaynaşmaları sağlandı. Milli ve manevi duygular ile Çanakkale ruhu ve ecdadı anlama yönünde tarihi vizyon filmlerinden 'Çanakkale Son Mektup' izlettirildi" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Saltık Çanakkale Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title